![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2006 Skąd: (War)(Saw) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem ciekawy jak wy to robicie. Kiedy JA np. zapisuje treść artykułu do bazy danych to wcześniej ją binduje (bindValue). Zapisana treść w bazie danych po bindowaniu zawiera slashe np. przed cudzysłowiem np:
treść przed bindowaniem: Doda powiedziała: "Nie rozumiem tej głupiej pipy" treść po już w bazie: Doda powiedziała: \"Nie rozumiem tej głupiej pipy\" Przy wyświetlaniu treści tego artykułu stosuje najpierw funkcje stripslashes, która usuwa slashe i następnie funkcje htmlentities która nie pozwala np. wyświetlić poprawnie np. JS. Tak to u mnie mnięj więcej wygląda. A jak to wy robicie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. na starcie, jeśli magic_quotes jest włączone, "sprzątam" po nim.
2. przy wrzucaniu do bazy binduję normalnie tak jak mówisz 3. wyświetlam z użyciem phptal-a i nic więcej mnie nie obchodzi (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) z takim ciągiem operacji jeszcze nie miałem nigdy problemów, czego by nie wpisać do formularza. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 00:53 |