![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hejka mam taki problem
![]() Ale załóżmy, że mnie zalogowało i przy odświeżaniu strony nic się nie dzieje. Gdy kliknę w pasek adresu i kliknę Enter to powraca mi do formularza gdzie się logowałem, czy coś zrobiłem nie tak ? Dodam że korzystałem ze skryptu z tego forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=64512 trochę go zmodyfikowałem i dodałem to polacz.php i wyloguj.php Jestem początkujący .. od 2lat* zajmuję się PHP + MySQL, ale nie ćwiczyłemz rok... ![]() Dodam, że potzrebuje to do głównego katalogu ... więc w index.php mam tak:
Ten post edytował darophp 13.02.2010, 20:22:12 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 3 Dołączył: 27.09.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale pokaż cały kod bo masz problem z sesjami. Pewnie gdzieś źle coś zapisałeś. A na początku masz session_start(); ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logowanie.php
index.php
form.php
wyloguj.php
Ten post edytował darophp 13.02.2010, 20:55:03 -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do każdego pliku na samym początku, jak korzystasz ze zmiennych sesyjnych, musisz dodać session_start();
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki podziałało... ale mam jeszcze jedno pytanko, bo mam plik index.php i jest jakiś sposób, żeby rozdzielić formularz z loginem i hasłem a ta resztę stronki, która się pojawi po zalogowaniu. Można to np dać w
hmm ? -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Kurs PHP przeczytany? Samodzielnie spróbowałeś?
Chce Ci się do WC, najpierw nas zapytasz, czy opuścić deskę, czy po prostu sprawdzisz, czy się da? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Generalnie schemat powinien wyglądać tak:
1) index.php -> formularz logowania (<form>) 2) Postem przesyłasz do pliku np: walidacja.php dane (login i hasło) i sprawdzasz czy zgadzają się z wpisem w bazie danych 3) Jeśli zgadza się to dajesz session_start(); $_SESSION["zalogowany"] = "zalogowany"; oraz header("Location: zalogowany.php"); 4) W zalogowany.php na początku sprawdzasz czy jest ustawiona zmienna sesji, czyli: if(isset($_SESSION["zalogowany"])). Jeśli tak to wyświetlasz stronę z danymi a jeśli nie to dajesz jakiś komunikat i header("Refresh: 5;url=logowanie.php"); Jeśli pomogłem to daj "pomógł" ![]() Ten post edytował futura 13.02.2010, 22:39:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 2 Dołączył: 14.08.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem ze wyloguj.php nie działa tak jak powinno. ja bym zrobił tak:
zamienił tekst:
na
Jeśli dobrze cie zrozumiałem to powyższy kod powinien byc odpowiedni. -------------------- ”Jestem nędzarzem, mam tylko marzenia.
Rozsyłam je u twych stóp, Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po mych marzeniach„ |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc
![]() ![]() -------------------- Fotografia, projektowanie stron WWW | web-coding.pl - HTML 5 i CSS 3 - już w krótce ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:51 |