|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 4 Dołączył: 7.02.2009 Skąd: pless Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć,
Stworzyłem sobie plik XML zawierający listę marek i modeli samochodów, niestety próbowałem na wiele sposobów i nie umiem jej odczytać tak jak bym chciał. Wyniki muszę mieć w tablicy. Plik XML wygląda tak:
i chodzi o to że chcę wyciągnąć: -wszystkie modele danej marki i ich id - wszystkie marki i ich id - wybraną markę oraz model pobierany za pomocą id próbowałem na wiele sposobów ale nie udało mi się, a dopiero rozpoczynam zabawę z XML, na początku chciałem to trzymać w bazie ale raczej to nie jest dobry pomysł gdy zajdzie potrzeba wyciągnięcia setek rekordów mógłby ktoś pomóc albo naprowadzić? najlepiej na przykładzie |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat mógłby ktoś pomóc albo naprowadzić? XPath. Cytat najlepiej na przykładzie Są na w3schools. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%)
|
Polecam SimpleXML
Nie dostaniesz z nich tablic tylko obiekty ale powinno ci to wystarczyć. Tutek: http://www.php.rk.edu.pl/w/p/simplexml/ Jak coś zawsze możne obiekt przekształcić na tablice..... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 20:02 |