Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP] male pytanko jak z tablicy zapisac wszystkie dane, z tablicy zapisac do jednej danej??
webspy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mam takie cos:

1. foreach($nr as $ta){
  2.  
  3. }

chcialbym teraz te wszpystkie dane z tablicy zapisac do jednej zmiennej np $zmienna = tablica i wszystkie dane z tablicy oddzielic np przecinkiem albo ||

jest do tego jakas funkcja??

Już sobie poradziłem, przepraszam że troszkę dłużej nie poszukałem tylko od razu napisalem nowy temat z tego co wyczytałem to tak powinno wygladac rozwiazanie
$string = implode("||",$nr);

Ten post edytował webspy 12.02.2010, 22:17:42
Go to the top of the page
+Quote Post
plsd

-----

napisz co chcesz zrobić ,może znajdzie się innym lepszy sposób rozwązania tego problemu.
+Quote Post
webspy

-----

Chcialem z formularza dodac do bazy danych mysql

W moim przypadku jest to formularz ktory sklada sie z kilku input o tej samej nazwie czyli np name= nazwa[]

przesylam metoda post i wlasnie ta szukana funkcja implode wrzucam to w jedno i przedzielam znaczkiem || potem gdy bede odczytywal dane z bazy to zrobie explode i gra smile.gif

w bliższym przykladzie to do jednego rekordu mam np 3 wartosci w jakims polu i chcialem to sobie rozdzielic, wiem ze moze do tego jakas baza relacyjna czy cos w tym stylu ale nie chce sobie utrudniać (na razie przynajmniej) dopiero sie uczę smile.gif
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:45