![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z dodanem wielu rekordów na raz do bazy. Posiadam liste kodów [500], i chcem je dodać do bazy wszystkie na raz baza nazywa się eazy, tabela users, pole kod. Kody są tak napisane: pierszy drugi trzeci Prosze o pomoc, pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
A można jeszcze z transakcją na początku dajesz BEGIN a na końcu COMMIT. Ten post edytował cojack 12.02.2010, 22:34:28 -------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy chodzi o kody dotpay?
![]() tu formularz a tu add_codes.php
oczywiście samo wklejenie kodu nie wystarczy ale jak znasz podstawy php/ mysql to już sobie poradzisz:) Ten post edytował tehaha 13.02.2010, 14:52:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytanie całego pliku poprzez file by zrobić z tego pętle for? Mało wydajna improwizacja...
Najprościej dodać od razu do bazy cały plik wykorzystując zapytanie LOAD DATA INFILE. Jeśli plik się nie nadaje lub go nie mamy to żaden problem taki plik obrobić/stworzyć:
Jest to nawet 10 razy szybsze niż tworzenie gigantycznych lub wiele razy wykonywanych zapytań typu INSERT. Poczytaj: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/load-data.html |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to akurat jakiś stary kawałek kodu, który na szybko wyciąłem, ale dzięki za korektę dobry pomysł z tym
, jakby się jeszcze czepiać do szybkości to zdecydowanie powinno być wyciągnięte przed pętle, bo w takim przypadku za każdą pętlą plik jest przeliczany |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:46 |