![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z moim skryptem, otóż skrypt wyświetla losowy obrazek z opisem, natomiast druga część to formularz, który po wpisaniu odpowiedzi ma porównać odpowiedz z opisem i dać tak lub nie, niestety mam problem z tym, że kiedy daje Odpowiedź strona się odświeża i ładuje się następny obrazek, nie wiem za bardzo po jakich frazach szukać pomocy.
Ten post edytował regedarek 12.02.2010, 19:32:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze dodaj sobie ukryty input i w value daj zmienna z kodem
potem porownaj odpowiedz z tym ukrytym inputem, tylko ten kod php z generowanym kodem daj przez formularzem Ja zaczynam przygode z php ale takie rozwiazanie mi przyszlo do glowy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj sobie losowanie obrazka i czytanie odpowiedzi w instrukcję if ... else :
Wtedy jesli uzytkownik wchodzi na stronę po raz pierwszy to nie ma zmiennej $_POST['odpowiedz'] i generuje mu się formularz z obrazkiem, a jesli przesle formularz to obrazek nie jest generowany tylko sprawdzana odpowiedz Ten post edytował zordon 12.02.2010, 20:49:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm, próbuję ale cały czas wyskakują mi błędy albo nie wyświetla obrazek, jeżeli można jakąś wskazówkę..
możesz jakoś to rozwinąć, nie moge znaleźć nic o ukrytym inpucie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Troszkę kiepsko szukałeś jeśli nie znalazłeś nic o ukrytych polach. no ale przecież są one ukryte... w google
![]() Tu masz działający skrypt:
|
|
|
![]()
|
|
wow, naprawdę dziękuję za pomoc, teraz tylko muszę znaleźć sposób, żeby ten proces był powtarzany, bo po wciśnięciu przysisku pojawia się wynik Tak lub Nie a chciałbym, żeby pozazywał się kolejny obrazek i formularz.
A znalazłem o ukrytych formularzach tylko nie wiedziałem jak je zastosować ;] |
|
|
![]()
|
|
To masz jeszcze na dokładkę:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:48 |