![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
piszę w joomli komponent, który będzie obsługiwał zamówienia - dodawanie zamówień, usuwanie, wyświetlanie, itd.
mam problem z kodem, który ma za zadanie dodawać nowe zamówienie... pola formularzy przypominają te z druczków faktur... po kliknięciu przycisku 'add' dołączona jest kolejna linijka, kod znajduje się poniżej pytanie teraz... w jaki sposób po wybraniu z listy produktu ładowanego z php, może się aktualizować pole 1netto, 2netto, itd. mogę w js odczytać value z produktem, ale w jaki sposób mogę się dobrać do $products->cena tego id ?? może łatwiej byłoby przerobić tablice php na js i załadować option przez for(i; ...), ustawić onChange na funkcja(i), a tam już operować na tablica['cena'][i], ale jak przekształcić tablice? wiem, że można za pomocą json, ale nie do końca mi to wychodzi... jeśli ktoś zna odpowiedź, to bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 9 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: ze wnowu?! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamietaj, ze jak juz strona zostanie przeslana do klienta to do PHP sie nie dostaniesz, a tamte zmienne nie istnieja. json jest calkiem niezlym pomyslem, ale rownie dobrze mozesz wygenerowac sobie kawalek kodu JS (np tablice). Jesli chcesz to pobierac dopiero po wybraniu przez klienta ktorejs z opcji to poczytaj o AJAX.
-------------------- Yes, sex is always the answer, it's never a question
Cos' the answers yes, oh the answers yes. Not just a suggestion, if you ask the question Then its always yes, yeah! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:34 |