![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Mam problem (?) z refreshem strony, tzn mam dodawanie pola do kolumny w bazie danych za pomocą ajaxa. i teraz chce odświeżyć to zapytanie bez przeładowywania strony, czyli dodaje pole a ono mi sie od razu pokazuje w tabelce która generuje na podstawie rekordów z bazy. korzystam oczywiście z jQuery.
jakies pomysły? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) odswierz tabelke (tez ajaxem)
2) dodaj dynamicznie poprzez js pole do tej tabelki ciezko cos wiecej powiedziec bez konkretow -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
co rozumiesz przez odświeżenie tabelki? co mi to da skoro powinienem chyba wykonać całe zapytanie do bazy.
co do 2 pkt to nie bardzo rozumiem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ad1) dlatego napisalem ze masz to zrobic ajaxem - walisz ajaxem zapytanie do serwera ktore ma ci zwrocic na nowo tabelke
ad2) czego nie rozumiesz? Przy pomocy js uzupelniasz swoją tabelke na stronie o tą daną co dopiero dodales do bazy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jakoś wykombinowałem, tylko dlaczego teraz z tej odpowiedzi od serwera nie moge już używac jQuery (chodzi o to że mam toggle które działa przed wysłaniem danych a po odbiorze nowych danych jest tak jakby nieaktywne).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bo pewnie toggle przypiales do tego co jest przed ajaxem.
Zainteresuj sie pluginem LIVE dla jquery (teraz chyba zresztą jest na standardzie) lub na nowo przypisz toggle dla danego elementu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
LIVE rządzi.
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 02:39 |