![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie chodzi mi o rozwiązanie w sensie gotowego kodu php ale o pomysł jak można zrobić to w prosty sposób: Mam bazę Miast - kod pocztowy, miasto, powiat, województwo. Czy na podstawie tych danych mogę jakoś obliczyć tak jak ma allegro , że wpisuję kod pocztowy i zakres do ilu km ma szukać i znajduje konkretne oferty przefiltrowane o daną odległość. Allegro ma taką funkcjonalność, tylko pytanie jak to zrobili? -------------------- aerobiczna 6 Weidera - forum o zdrowiu - firmy zajmujące się reklamą z całej Polski - dodaj swój wpis za darmo!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na podstawie kodu pocztowego miejscowości znajdujących się obok .. ?
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może założyli, że każdy z obszarów kodu pocztowego ma np 3km (do każdego z rogów, przyjąłem to jako kwadrat) i na podstawie wprowadzonej ilości kilometrów obliczyć jak bardzo mogą się różnić kody pocztowe. Tylko trzeba by mieć tablice, w której byłby każdy sąsiad dla każdego kodu pocztowego.
Wybierałby w formie drzewka. Nie wiem na ile to logiczne, prawidłowe i ile można zrozumieć z tego co napisałem. ![]() Ten post edytował Bosiu 12.02.2010, 13:28:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:23 |