![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie wiedziałem za bardzo gdzie to napisać, więc napisałem tutaj:)
Opracowałem sobie dwie wersje mojego serwisu - PL i EN. Z wyświetlaniem i przełączaniem między językami nie mam żadnych problemów, natomiast zastanawiam się nad wyświetlaniem komentarzy oraz informacji o użytkownikach. Czy jest sens, aby w zależności od ustawionego języka wyświetlać tylko komentarze w tym języku? Analogicznie, co zrobić z listami użytkowników? Czy także ukrywać jednych przed drugimi czy raczej wrzucić wszystko do jednego wora? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 3 Dołączył: 27.09.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz co trochę nie zrozumiałem twojego pytania. Ale z tego co zrozumiałem, wyświetlaj wszystkie komentarze wszystkim w sensie jesteś na polskiej stronie to wyświetlaj i polskie komentarze i angielskie. I tak samo na angielskiej. Jeśli nie oto ci chodziło to napisz jeszcze raz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie o to zagadnienie mi chodzi:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw żeby komentarze wyświetlały sie tylko w języku strony czyli jesteś na Angielskim to wyświetlasz angielski.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 3 Dołączył: 27.09.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tylko przy wyświetlaniu komentarzy w języku strony trzeba dodatkowo robić tabelkę i w niej trzymać z jakiej strony. Czy angielski komentarz czy polski.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 4 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do użytkowników to radze zwracać wszystkich, to że jedna osoba ma ustawiony jeden język nie znaczy że nie może oglądać innych użytkowników.
Co do postów można zrobić tak jeśli jest w danym języku, w którym jest zalogowany użytkownik, to go wyświetl jeśli nie to sprawdź czy nie ma tego posta w innym języku. Chodzi tu o strukturę postów które mogą być pisane w kilku językach naraz. To tylko sugestia do przemyślenia. ![]() (może niezbyt udana implementacja ale pokazuje o co mi chodziło z „wielojęzycznym postem”)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym raczej wyświetlał wszystkie. Biorąc pod uwagę przeróżne wtyczki do przeglądarek (choćby fast translation do FF) przetłumaczenie tekstu to jedno kliknięcie. Wiadomo że nie będzie doskonałe w większości przypadków ale użytkownik może chcieć się dowiedzieć co ktoś z innego kraju napisał. Albo zabroń pisania komentarzy po polsku
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej dorób przyciski które pozwą uzytkownikom ustawić sobię co chcą widzięć w ankielskiej werski dodaj checked - pokaż wypowiedzi innych narodowości i tak samo dla polskiej
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz dodać select option i w nim jako standard "wszystkie jezyki", a reszta to "tylko polski", "tylko angielski"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:41 |