![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie. Czy na poniższym sprzęcie jest sens instalować tą dystrybucję Linuxa? Ja już instalowałem ale miałem kilka problemów.... napiszę o nich poniżej. Mój sprzęt Kod Płyta Główna: PROCOMP Motherboard BVD1M VIA694X ATX
Procek: Intel Celeron 633MHz Karta Graficzna: nVidia GeForce 256 32MB Modem (ISDN): Dynalink IS64PH Karta Dźwiękowa: Zintegrowana z Płytą Gł. - VIA AC'97 Audio (WDM) Chętnie wsunąłbym SoundBlastera ale nie mam więcej wejść AGP :( Tuner TV: AverMedia, AverTV 303/403 Tuner (Philips FM1216 4-in-1) AverMedia, AverTV 303/403 Video Capture (Philips 4-in-1) AverMedia, AverTV 303/403 Crossbar i teraz problemy w linuxie: Kod Tuner TV - niedziała (nie mogę go zainstalować w Linuxie :(, w system requirements pisze, że musi być Windows 98SE / 2000 / ME / XP)
Kontroler ISDN - niedziała (nie mogę go zainstalować w Linuxie) Karta dźwiękowa - niedziała;( No i połączenie z internetem mam dzięki Dialog'owi (ISDN) .... Linux jest mi potrzebny tylko do pracy i sieci.... jeżeli chodzi o Tuner to zawsze mogę walnąć 98SE i jako autostart tuner wrzucić ![]() Najważniejsze to skonfigurowanie ISDNa i Karty Dźwiękowej... za wszelką pomoc dziękuję ^^::...pOzDrO oD tiraetha...::^^ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chętnie wsunąłbym SoundBlastera ale nie mam więcej wejść AGP
![]() A ja myslalem, ze AGP to Accelerated Graphics Port... Chyba ci o PCI chodzilo... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
isdn na linuxie dziala: kisdn
karta dziwiekowa: wejdz w konfiguracje karty i wylacz, albo wlacz uzywanie sterownikow alsa co do tunera to nie wiem, ale moj kolo zainstalowal bez problemu -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat system requirements pisze, że musi być Windows 98SE / 2000 / ME / XP)
Na większości softu tak pisze. Musisz wejść na www producenta, i jeśli ten sie szanuje to napewno będą tam zamieszczone sterowniki dla innych platform. -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 15:53 |