![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problem chcialbym zamienic galerie IMG na galerie FLV - oglne dzialnie wyglada tak po nacinieciu obrazka zostaje utworzony IMG tak to teraz dziala a ja chce to zmienic teraz na takie dzialanie po nacisnieciu obrazka zostaje utworzony Object gdzie bedzie odtwarzany film jak widac w tym przykladzie getElementsByTagName('IMG'); dotyczy Tag IMG chcilabym wykozystac to do Objectow dzieki ktoremu moglbym uzyc FLV tzn :getElementsByTagName('obejct'); czy jest taka mozliwosc? tylko jest taka roznica miedzy IMG a OBJECT, IMG to jeden TAG za OBJECT posiada w sobie jescze paramtery <param>. tylko jak to moge zrobic? ma kto jaks rade, sugestie //////////////////////////////////////////////////////// function showPreview(newSrc,imageIndex) { if(!previewImage){ var images = document.getElementById('previewPane').getElementsByTagName('IMG'); if(images.length>0){ previewImage = images[0]; }else{ previewImage = document.createElement('IMG'); document.getElementById('previewPane').appendChild(previewImage); } } if(displayWaitMessage){ document.getElementById('waitMessage').style.display='inline'; } document.getElementById('largeImageCaption').style.display='none'; previewImage.onload = function() { hideWaitMessageAndShowCaption(imageIndex-1); }; previewImage.src = newSrc; } function hideWaitMessageAndShowCaption(imageIndex) { document.getElementById('waitMessage').style.display='none'; document.getElementById('largeImageCaption').innerHTML = imageGalleryCaptions[imageIndex]; document.getElementById('largeImageCaption').style.display='block'; } //////////////////////////////////////////////////////// |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat dotyczy Tag IMG chcilabym wykozystac to do Objectow dzieki ktoremu moglbym uzyc FLV tzn :getElementsByTagName('obejct'); czy jest taka mozliwosc? A czemu tak kombinujesz? Prędzej przez tag OBJECT wyświetlisz obrazek. Jeśli masz coś innego na myśli, to popracuj nad interpunkcją. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie chce obrazka miec ja chce miec film, a sam OBJECT nie wystaraczy by uzyksac film. OBJECT posiada parametry.
mozna by bylo cos takiego napisac: var pC0 = document.createElement("param"); pC0.setAttribute("name","movie"); pC0.setAttribute("value","flv/player.swf"); var pC1 = document.createElement("param"); pC1.setAttribute("name","flashvars"); pC1.setAttribute("value","file=newSrc"); previewImage = document.createElement("OBJECT"); previewImage.setAttribute("classid","clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"); previewImage.setAttribute("type","application/x-java-applet"); previewImage.setAttribute("name","player"); previewImage.setAttribute("width","450"); previewImage.setAttribute("height","350"); previewImage.appendChild(pC0); previewImage.appendChild(pC1); document.getElementById('previewPane').appendChild(previewImage); ale to nie dziala Potrzebuje przyklad napisany w JacaScrypcie dla getElementsByTagName('OBJECT); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie prościej użyć SWFObject? Tam możesz robić obiekty w locie, do tego bez względu na przeglądarkę.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Ty chyba mowisz o innym temacje wiesz co to jest ? - getElementsByTagName('OBJECT'); - appendChild() ja mowie o oprogramowaniu a nie o wkladaniu flasha na strone. tu masz przykladowy kodu jaki napisalem: ====================== var previewImage = false; function showPreview(newSrc,imageIndex) { if(!previewImage){ var images = document.getElementById('previewPane').getElementsByTagName('OBJECT'); if(images.length>0){ previewImage = images[0]; } else{ previewImage = document.createElement('OBJECT'); document.getElementById('previewPane').appendChild(previewImage); //document.getElementById('previewPane').innerHTML = "ddd"; } } if(displayWaitMessage) { document.getElementById('waitMessage').style.display='inline'; } document.getElementById('largeImageCaption').style.display='none'; previewImage.onload = function() { hideWaitMessageAndShowCaption(imageIndex-1); }; previewImage.src = newSrc; } //////////////////////////////// piszac "A nie prościej użyć SWFObject?" nie wiem oczym ty mowisz to sa 2 rozne sprawy SWFObject pomga jedyni przy umieszczaniu flasha na stronie a nie przy kodowaniu , ja mowie o oprogramowaniu a nie o umieszczaniu flasha na strone, ja mam namysli tworzenie obiektow w trakcie przyciskania obrazka w okreslonej warstwie, a nie o stalym kodzie typu SWFObject umieszonym na stale. bo jesli bym chcial na stale wlozyc flasha to musialbym np 100 takich kodow wladowac na strone tylpu SWFObject a przy oprogramowaniu za pomoca javyscriptu wystaraczy 1 w tym jest roznica. mam nadzieje ze juz wiesz po krotkim wyjasnieniu o co dokladnie mi chodzi. dziekuje za zainteresowanie tym postem |
|
|
![]()
|
|
Cytat flasha to musialbym np 100 takich kodow wladowac na strone tylpu SWFObject a przy oprogramowaniu za pomoca javyscriptu wystaraczy 1 w tym jest roznica. Ja wiem, po co odsyłam Cię do SWFObject. Bo właśnie w nim osiągniesz też coś, co chcesz zrobić. Tylko że najpierw trzeba o nim POCZYTAĆ, nie? I nie wiem, skąd wytrzasnąłeś, że będziesz musiał duplikować to 100 razy... Wstawienie każdego nowego obiektu, to linijka kodu, nawet w pętli na upartego ją umieścisz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
OK TO MOZESZ MI NAPSIAC PRZYKLADOWY KOD
ZAMIAST TEGO : var images = document.getElementById('previewPane').getElementsByTagName('OBJECT'); WYKOZYSTUJAC SWFObject. uwzglednij ze wszytko ma sie wykonywac w okreslonej warstwie tak jak powyzej |
|
|
![]()
|
|
To jest kawałek z dokumentacji. Jeśli nadal nie wiesz, o co chodzi, odrób pracę domową. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ja wiem dokldanie co do jest swfobject.embedSWF tylko to co mi podales nic mi nie daje bo to sa tylko parametry. i do niczego to prowadzi. jeszcze raz daje kod ktory napisalem : ====================== var previewImage = false; function showPreview(newSrc,imageIndex) { if(!previewImage){ var images = document.getElementById('previewPane').getElementsByTagName('OBJECT'); if(images.length>0){ previewImage = images[0]; } else{ previewImage = document.createElement('OBJECT'); document.getElementById('previewPane').appendChild(previewImage); //document.getElementById('previewPane').innerHTML = "ddd"; } } if(displayWaitMessage) { document.getElementById('waitMessage').style.display='inline'; } document.getElementById('largeImageCaption').style.display='none'; previewImage.onload = function() { hideWaitMessageAndShowCaption(imageIndex-1); }; previewImage.src = newSrc; } //////////////////////////////// wiesz co on przedstawia? bo to co mi napisales nie ma nic do tego. swfobject.embedSWF to co napisales jest tylko wyswietlniem obiektu flash a to nie ma nic wposlnego ztym co chce. potrafisz dostoswac ten kod co napisalem do swfobject.embedSWF bo uwazam ze to swfobject. nie ma nic wspolnego z ty co pisze. A MOZE SIE MYLE? JESLI TAK TO NAPISZ MI KONRETNIE WYKOZYSTANIE swfobject.embedSWF W TYM CO CHCE BO NIC NIE DAJE |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:50 |