![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: nowy sącz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Zakupiłam skrypt, który w swojej funkcjonalności ma wysyłanie maili do użytkowników (rejestracja,powiadomienia). Cały system jest oparty o szablony Smarty i korzysta z dołączonej funkcji mailto. Niestety żadne maile nie docierają do skrzynek (nawet do spamu) ani nie wyświetla się błąd na stronie o błędzie. Według producenta skrypt powinien działac. Czy to może byc kwestia ustawień serwera? hmmm po stronie serwera wszystko w porządku. niestety nie znam się zupełnie na Smarty,dlatego proszę o pomoc fragment pliku forgotPassword.php
plik mail_forgotPassword.tpl.html
Ten post edytował eki 11.02.2010, 08:50:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Slyszalem gdzies ze niektore serwery blokuja funkcje mailto...
Dla mnie raz nawet zawieszono konto za jej uzywanie, jako niby spamm, ale pozniej sie wszystko wyjasnilo Jesli potrzebujesz jakiegos darmowego serwera z php i nie blokujacym mailto, to polecam 000webhost |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: nowy sącz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
rozmawiałam z adminem i sprawdzałam phpinfo(), funkcja mail nie jest zablokowana
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam zbyt dużego doświadczenia jeżeli chodzi o PHP, właściwie można powiedzieć, że niedawno zacząłem z nim zabawę.
jedyne co przychodzi mi do głowy to dodać kawałek kodu i sprawdzić czy nie wywali żadnego komunikatu
zamień na
ewenutalnie spróbuj wyświetlić może coś w szablonie jest rąbnięte |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ktosiu przecież kolega nad Twoim postem napisał, że funkcja mail() jest wyłączona..
a czemu nie użyć phpmailera z autentyfikacją smtp?? Ten post edytował chomiczek 13.02.2010, 17:42:27 -------------------- created by chomiczek
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:10 |