![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W formularzy uzytkownik ma do wybory 4 mozliwosci a ja mam w bazie 4 tabele i w zaleznosci jakiego dokona wyboru chcialbym zeby do tej tabeli dodal sie rekor tylko nie wiem jak to zorbic poniewaz:
nie dziala, wiem ze wartosc zmienna = wartosci podanej przez uzytkownika a dokladniej w formularzu sa 4 mozliwosci z rozwjanej listy i wybiera np pozycja1 i ja mam w bazie tabele pozycja1 i robie $zmienna ktora wlasnie powinna wskazac do jakiej tabeli zapisac rekord czy do pozycja1 pozycja2 (sa tylko 4) nie wiem o co chodzi czy powinno byc '$zmienna' czy "zmienna" czy .$zmienna bo takie kombinacje mi nic nie pomagaja. help ![]() Ten post edytował trk 10.02.2010, 23:52:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
-------------------- neverever
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może naucz się operować na stringach i zmiennych, np.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@neverever:
Nazw tabel nie podajemy pomiędzy ' tylko między ` lub po prostu bez żadnych znaków otaczających. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może naucz się operować na stringach i zmiennych, np.
Zauwazyliscie ze wszyscy co juz sa dlugo na forum i maja wieksza wiedze na temat programowania to tak troche cwaniaczą ? Kolego ja wiem ze ejscze nic nie wiem i wszystkiego musze sie nauczyc tylko ze akurat nie o to pytam jak powinny byc znaki tylko czy zamaist nazwy tabela moge dac zmienna i w jaki sposob. Wiec najpier jesli chcesz i potrafisz to odpowiedz na moje pytanie a dodatkowo mozesz wrzucic swoje 3 grosze. Pozdrawiam i dziekuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$query = "INSERT INTO $zmienna VALUES ('','$t','$a','$b')";
jest jak najbardziej ok. Jesli ci nie dziala to: 1) Sprawdziles czy oby napewno $zmienna ma wartosc taką jak myslisz? echo $zmienna; 2) wykonales wogole to zapytanie? mysql_query($query); 3) Sprawdziles jaki dostajesz blad? mysql_query($query) or die(mysql_error()); Cytat Zauwazyliscie ze wszyscy co juz sa dlugo na forum i maja wieksza wiedze na temat programowania to tak troche cwaniaczą ? Jestes raptem tu od dwoch dni i takie glebokie przemyslenia? Ja po paru latach na forum zauwazylem, ze osoby początkujace takie jak ty wogole nie czytają ze zrozumieniem co się do nich pisze i nie próbują brać sobie do serca dobrych rad bo wszystko wiedzą lepiej.... tylko skoro zawsze wiedzą lepiej, to czemu im zawsze cos nie dziala?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauwazyliscie ze wszyscy co juz sa dlugo na forum i maja wieksza wiedze na temat programowania to tak troche cwaniaczą ? Kolego ja wiem ze ejscze nic nie wiem i wszystkiego musze sie nauczyc tylko ze akurat nie o to pytam jak powinny byc znaki tylko czy zamaist nazwy tabela moge dac zmienna i w jaki sposob. Wiec najpier jesli chcesz i potrafisz to odpowiedz na moje pytanie a dodatkowo mozesz wrzucic swoje 3 grosze. Pozdrawiam i dziekuję. Wczoraj minęły 4 miesiące, jak tu jestem - to jest długo? Ja rzekomo cwaniaczę, a Tobie nawet nie chce się dopatrzyć pewnej analogii i samemu odpowiedzieć sobie na swoje pytanie, na podstawie już udzielonych odpowiedzi. Pozdrawiam. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 20:26 |