![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam taki problem: Mam dwie tabele w bazie danych: 1 - z rodzajami drukarek (np: HP, Canon, Polaroid) 2 - z formatami papieru (np: A5, A4, A3) Chce wykonać pętle która by mi zwracała wyniki zapytań w nastepujący sposób: Nazwa drukarki 1 | formaty {lista rozwijana Select} Nazwa drukarki 2 | formaty {lista rozwijana Select} Nazwa drukarki n | formaty {lista rozwijana Select} Kombinuje juz od dluzszego czasu i nie moge sobie dac z tym rady. Przypuszczam ze jest to jakis banał, ale jakos nie moge na niego wpasc. Prosze o jakies sugestie, moze ktos juz cos podobnego robil. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nazwa drukarki 1 | formaty {lista rozwijana Select}
hm szczerze powiedziawszy to nie wiem z czym masz tutaj problem.
Nazwa drukarki 2 | formaty {lista rozwijana Select} Nazwa drukarki n | formaty {lista rozwijana Select} Kombinuje juz od dluzszego czasu i nie moge sobie dac z tym rady. mozesz to zrobic np tak (z grubsza..): Kod <?php
.. $sql_sel_drukarki = "select .. from formaty_papieru"; $res_drukarki = mysql_query($sql_sel_drukarki); while($row_drukarki = mysql_fetch_array($res_drukarki) ){ // nazwa drukarki.. echo $row_drukarki['nazwa']; $sql_sel_formaty = "select .. from formaty_papieru"; $res_formaty = mysql_query($sql_sel_formaty); echo "<select>"; while( $row_formaty = mysql_fetch_arry($res_formaty) ){ echo "<option>" . $row_formaty['format'] . " </option>"; } echo "</select>"; } .. ?> -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam . prosze nie rozpoczynaj dwa razy tego samego tematu. wlasnie usunalem drugi o tej samej tresci.
-------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiedzialem ze bzdura, mialem zle postawiony jeden nawias klamrowy. Dzieki wielkie, im czlwiek dluzej siedzi nad jednym problemem tym trudniej znalezc mu blad
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:08 |