![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem czy znacie taki skrypt jquery: lavaLamp - jest to efektowny skrypt dla menu: http://www.gmarwaha.com/blog/2007/08/23/la...-jquery-lovers/. Jak zainicjowałem ten skrypt u siebie - wszystko mi działa - tylko jest jeden problem - gdy kliknę na któryś z odnośników - wyświetla mi podstronę ale wybór w menu nie zostaje na aktywnym, tylko leci na pierwszy (domyślny). Wiem gdzie jest problem tylko nie mogę sobie poradzić jak go rozwiązać ![]() Problem leży w tym, że jak odnośniki mają poniższą postać to działa ok: natomiast jak mają postać poniższą to nie działa to ok. tzn. jak się coś wybierze - leci z powrotem na pierwszą opcję ![]() Musi to być w powyższej postaci, gdyż tak mam zbudowaną stronę, że te podstrony otwierają się w innym divie i tak mi to działa - tylko menu fiksuje. Żeby podpowiedzieć - zamieszczam kody źródłowe.. plik php:
plik css:
Proszę o pomoc... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Id nie może być liczbą! Zacznij od poprawienia tego, możliwe, że pomoże.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety jak id wpiszę jakiś tekst nie działa podświetlanie - musi tam być jakakolwiek cyfra - wtedy działa. Ale problem istnieje dalej...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Id nie może być liczbą. Zapodaj to online to się pomyśli nad rozwiązaniem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zainicjowałem ten skrypt u siebie - wszystko mi działa - tylko jest jeden problem - gdy kliknę na któryś z odnośników - wyświetla mi podstronę ale wybór w menu nie zostaje na aktywnym, tylko leci na pierwszy (domyślny). Wiem gdzie jest problem tylko nie mogę sobie poradzić jak go rozwiązać ![]() Problem leży w tym, że jak odnośniki mają poniższą postać to działa ok: A mnie to wcale nie dziwi. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta, przechodząc na podstronę od nowa wczytujesz skrypty etc. skąd ów skrypt ma wiedzieć, że teraz jest podstrona a nie np. główna? Takie menu jest dobre do wczytywania treści ajax'em. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
czyli co? pupa zimna? nie zrobie tego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli Ci tak zależy, zawsze treść możesz wczytać ajaxem.
Nie wiem jak masz stronę zbudowaną, lecz postawię pewne założenie: Do pliku głównego dołączasz potrzebne w danym momencie pliki/klasy Teraz możesz zrobić tak: do sesji zapisać stronę, dla której w danej chwili jest żądanie. Potem wypluć sobie to do pliku .js, odczytać w jquery i przestawić na odpowiednią pozycję menu. (ew. to samo z ajaxem [zamiast wypluwania do pliku]) Pomysł, wykluczyłby przebudowę serwisu. (nie musiałbyś wczytywać treści ajaxem) Ten post edytował fifi209 9.02.2010, 23:05:10 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to bardzo prosto
![]() Stary sposób na ramkach ![]() wywaliłem do górnej ramki menu i hula :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:12 |