![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam napisac skrypt php, dokladniej formularz gdzie po wpisaniu do niego dowolnego tekstu i nazwy koloru po zatwierdzeniu wyswieli mi dany tekst w wybranym przeze mnie kolorze, ma to wyswietlac funkcja w drugim pliku, mecze sie z tym ale nie daje rady. jestem laikirm wiec prosilbym o podanie najprostszej funkcji, mam do wykonania kilka podobnych zadan, pomozcie mi z tym jakos ruszyc!
![]() <?php $text_color="black"; $tekst=" "; if(isset($_REQUEST["text_color"])); $text_color=$_REQUEST["text_color"]; if(isset($_REQUEST["tekst"])) $tekst=$_REQUEST["tekst"]; echo "<form action=\"kolor_czcionki.php\" method=\"get\">"; echo "Podaj kolor czcionki.<br>"; echo "<input type=\"text\" name=\"text_color\"><br>"; echo "Podaj tekst.<br>"; echo "<input type=\"text\" name=\"tekst\"><br>"; echo "<input type=\"submit\" value=\"OK\"><br>"; echo "<font color=\"$text_color\">"; echo "$tekst"; echo "</form>"; echo "</font>"; ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej nie przeczytałeś tego co Adam napisał.
w index.php:
w kolor_czcionki.php:
a jeżeli koniecznie na funkcji, no to plik kolor_czcionki.php powinien wyglądać tak:
Ten post edytował emtiej 9.02.2010, 22:09:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam tak:
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 02:05 |