![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób najlepeiej przeprowadzić wdrożenie nowego projektu? To znaczy mam na serwerze skrypt PHPBB, a chciałbym wprowadzić nowy autorski skrypt forum. I tak: muszę trochę zmienić i przeimportować bazę z PHPBB do nowego forum, muszę jeszcze przetestować czy forum działa ok i ewentualnie wproadzic poprawki.
Z drugiej strony nie chce wprowadzac przerw wdzialaniu forum i nie chce by ktokolwiek ogladal nowe forum przed jego przetestowaniem. Myślaelem o czyms takim: - tworzenie katalogu /nowe_forum/forum.php <-- i w tym katalogu przetstowac i przeimportowac baze a pozniej zrobic przekierowanie z moejj domeny .org tak by nie pobierala zawarotsci z glownego vkatalogu tylko z nowego_forum/ Może macie jakieś lepsze pomytsły? PS. Nowe posty pojawiają się rzadko. Mam mozliwosc zrobienia kopii bazy i zmienia jej zanim rozpoczne wdrozenie. PS2. Co do testowania - na localhoście działa wszystko ok , ale moge przeciez wystapic takie bledy jak brak zianstalowanych rozszerzen php , wylaczone register globals itd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzenie katalogu do testów to jest dość dobry pomysł.
![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja prisonerwarow zapomniałem hasła do tamtego konta.
fifi 209, wszystko ok tylko jak potem przeniesc to wszystko do katalogu glownego i usunac poprzedniom zawartosc bez robienia przerw w dostepie strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 10:25 |