![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam taki problem , po zuploadowaniu pliku , pojawia się jedynie 'success' , a nie mam zielonego pojęcia jak zrobić żeby po zuploadowaniu był link do ściągnięcia?
Dziękuje za pomoc , i prosze krok po kroku wytłumaczyć ![]() Ten post edytował gigzorr 8.02.2010, 18:35:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może kod pokaż?
Bez kodu ani rusz - jak wkleisz (w znaczniku code) to można coś więcej powiedzieć. Dokładniej skrypt w PHP gdzieś daje ten plik, i jeżeli napisałeś sam kod to powinieneś wiedzieć gdzie. A nazwa pliku to akurat łatwe do uzyskania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może kod pokaż? Bez kodu ani rusz - jak wkleisz (w znaczniku code) to można coś więcej powiedzieć. Dokładniej skrypt w PHP gdzieś daje ten plik, i jeżeli napisałeś sam kod to powinieneś wiedzieć gdzie. A nazwa pliku to akurat łatwe do uzyskania.
Do folderu uploaded. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedz Ci szczerze - próbowałem sam pisać skrypty bez znajomości PHP (gotowce) ale postanowiłem się nauczyć. Tobie też polecam (raczej sam tego nie napisałeś...)
Zmienna $name trzyma nazwę pliku - nawet pokazuje to fragment: Kod move_uploaded_file($temp,"uploaded/".$name); Więc aby wyświetlić link... Kod echo '<a href="uploaded/'.$name.'">Kliknij aby zobaczyć swój plik</a>'; Jak pomogłem, daj pomógł ![]() |
|
|
![]()
|
|
no raczej nie sam , bo inaczej o tak banalną sprawę bym się nie pytał
![]() ![]() pomógł poleciał. a jest możliwość żeby odrazu się wyświetlał link do ściągnięcia? tzn np . http://fdfdfd/uploaded/dupa.rar typ kopiuje i ściąga? Ten post edytował gigzorr 8.02.2010, 18:53:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 4.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if(move_uploaded_file($temp,"uploaded/".$name))
{ echo '<a href=".$_SERVER['SERVER_NAME']."/uploaded/'.$name.'">Kliknij aby zobaczyć swój plik</a>'; } Ten post edytował futura 8.02.2010, 19:23:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:57 |