![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Posiadam jakiś tam pliczek xml w którym mam wylistowane kategorie ..wygląda on mniej więcej tak:
pliczek ten przetwarzam za pomocą SimpleXML. no i teraz potrzebuję wygenerować do każdej kategorii ścieżkę dostępu ..czyli np: ścieżka do elemenu o id=1 wyglądała by po prostu tak: /1 ścieżka do elementu o id=4 => /1/4 ścieżka do elementu o id=11 => /1/4/11 ...jak to zrobić najprościej? Ten post edytował WiruSSS 8.02.2010, 18:13:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chodziło Ci o dostęp do gałęzi w której element ma wartość 11. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
..nie no o takie rzezy to są dla mnie oczywiste ....ja potrzebuję wygenerowac dostęp w dokładnie taki sposób jaki podałem.
chcę otrzymać dokłądnie taki zapis ścieżki do kategori o id 11 czyli: /1/4/11 ..teraz tak się zastanowiłem nad tym zapisem:
Jeżeli chodziło Ci o dostęp do gałęzi w której element ma wartość 11. ...a takie coś nie odnosiło by się czasem do zapisu <grupa id="11"></grupa> ![]() ...dobra napiszę inaczej
jak się odwołac do tej grupy znając tylko jej parentid aby zwróciło mi jej id:
to powyższe podejrzewam że działałoby jakbi id było dzieckiem perentid ..ale to jest równorzędne ..da się wogóle tak odwołać żebym uzyskał numer id danej grupy? Ten post edytował WiruSSS 9.02.2010, 10:40:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:05 |