![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jest to mój kolejny post na tym forum, lecz mam pytanie związane z PHP'ekiem. Stworzyłem prosty generator w PHP na zasadzie napisz - kliknij - kopiuj I tutaj jest cały problem. Gdy wpisuje jakiś skrypt, np. na śnieg, to on jest w ciągłej linii, nie stabilizuje się, jakby nie widział entera (<br>). Na serwerze mam 3 pliki: - Index.html - Przetworzzamowienie.php - Style.css + 2 grafiki. Dam tutaj całość tych plików, niestety muszę je dać w serwisie Wklejto.pl , gdyż całość jest za długa. Index.html
oraz Przetworzzamowienie.php
Pozdrawiam, Mav. -------------------- Jestem początkującym twórcą stron WWW.
Za ewentualne pytania/problemy u niektórych panów , którzy mają większą wiedze niż ja wydają się zielone, to przepraszam. I'm HARDCORE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie tam jest kod php czy ja już oślepłem ?
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wrzuć link do Przetworzzamowienie.php, bo teraz link prowadzi do index.html (zdublował Ci się). Podejrzewam brak ustalonej szerokości tabeli, w której jest wyświetlana treść, ale to tylko podejrzenia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Skąd: Koszalin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za błąd, nie skopiowało się, dam tutaj
Ten post edytował Mav 8.02.2010, 18:34:06 -------------------- Jestem początkującym twórcą stron WWW.
Za ewentualne pytania/problemy u niektórych panów , którzy mają większą wiedze niż ja wydają się zielone, to przepraszam. I'm HARDCORE! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potraktuj na początku zmienną $tresckodu (bo rozumiem, ze o nią się głównie rozchodzi) funkcją nl2br();
czyli zamiast:
daj: Pozdrawiam, rytek Btw. Po co te nawiasy w echo? Poza tym ten kod jest niepoprawny: Tam gdzie musisz wstawić apostrof lub cudzysłów, musisz uważać, co jest Twoim znakiem otwierającym łańcuch, w tym wypadku otwierasz go ' i w miejscu class=' zamykasz. By tego uniknąć używaj tzw. escape'owania znaków - wystarczy przed takim apostrofem lub cudzysłowem postawić \ i wtedy będzie poprawnie. Ten post edytował rytek 8.02.2010, 19:12:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:08 |