![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o takie rozwiązanie, że dla serwisu ogłoszeniowego swoje anonse mogą dodać również użytkownicy, którzy nie są zarejestrowani i skrypt, który mi jest potrzebny sprawdzałby, czy przez ostatnie X minut z ostatniego ip było dodane już ogłoszenie...
jeśli TAK to wyświetla: z uwagi na bezpieczeństwo Twój dostęp do funkcji DODAJ OGŁOSZENIE został zablokowany na 10 minut, chcesz korzystać z serwisu bez ograniczeń zarejestruj się... jeśli NIE: przekierowuje do formularza dodawania ogłoszenia. Najlepiej jeśli te IP zapisywane byłyby w jakimś pliku tekstowym... Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, lub gotowe rozwiązanie, wdzięczny będę. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sa 3 proste rozwiazania.
1.Cookie z expire 10min 2.plik txt z ip i user agent i czas przy wyswietlaniu sprawdzasz czy istnieje takei ip i user agent w pliku jesli nie to dodajesz w przeciwnym razie nie dodajesz. 3.to samo co wyzej tylko baza danych. Rozwiazanie nr 2 jest glupie bo z plikami bedziesz musial wiecej kombinowac niz z baza. Co do 1 to ktos kto sie zna usunie cookie i bedzie mogl spamowac, potem mozna to zawsze zautomatyzowac. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale TY chcesz się zabezpieczyć przed ludźmi czy botami? bo jak to drugie to wstawi sobie re-captcha
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o zabezpieczenie przed złośliwymi ludźmi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 6 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To daj cookie i po sprawie.
cookie |
|
|
![]()
|
|
Czy mógłbyś pomóc wprowadzić mi to zastosowanie z bazą danych?
Napisać kod, który bym zmodyfikował pod swoje potrzeby? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wprowadź limit dodawania ogłoszeń na dobę po przez zapis IP usera do bazy ,do ciasteczek ,po za tym przez aktywacje ogłoszenia np po wysłaniu kodu do aktywacji na email
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura bazy:
Funkcja do dodawania:
Ten post edytował altruista2 9.02.2010, 02:02:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:51 |