![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Za pomocą dwóch list rozwijanych metodą $_POST pobieram dane z bazy 'temperatura': pobieranie danych wygląda następująco:
Mogę w ten sposób pobrać wszystkie rekordy pomiędzy 'data' i 'data1' i wyświetlić je za pomocą pętli:
np. między data=2010-01-01, a data1=2010-01-02 pętla zwróci w jednej tabeli 48 rekordów(po 24 z każdego dnia). chciałbym aby rekordy były oddzielone według daty (po 24 rekordy w tabeli). Jeżeli zaznaczymy w liście rozwijanej daty między 3-ma dniami, chciałbym aby utworzyły się 3 tabele po 24 rekordy. Wie ktoś jak stworzyć zapytanie do takiego polecenia? pozdrawiam Ten post edytował blusss1 8.02.2010, 11:54:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prościej to chyba z poziomu PHP dzielić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie, chodzi mi o warunek if else. Tabele domyślnie są już utworzone w moim kodzie. Całość wygląda następująco:
W pętli while oprócz wyświetlenia rekordów jest warunek który na zmianę wstawia czarno-białe rekordy. Myślę że i tu musiałbym dodać jakiś warunek przed tworzeniem całej tabeli, aby skrypt automatycznie wyłapał rekordy o tej samej dacie. Jednak nie wiem do końca jak to rozwiązać ![]() Ten post edytował blusss1 8.02.2010, 11:48:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Zacznij wkoncu uzywac bbcode!
2) przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za to, posty oczywiście zostały już poprawione ... nadal czekam na pomysł rozwiązania ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, że chcesz aby dla każdej daty była oddzielna tabelka tak?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to co robisz to jest strzał w głowę:
Poczytaj do poduszki ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Cross-site_scripting Temat: SQL Injection Insertion http://segfaultlabs.com/files/pdf/bezpiecz...-zagrozenia.pdf A jeśli chodzi o sam problem: to do zapytania dodaj:
przed pętlą (niby niepotrzebne, ale lepiej wszystko inicjować):
i na początku pętli:
Tyle ![]() Ten post edytował altruista2 8.02.2010, 18:09:58 -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]()
|
|
Dzięki już sobie poradziłem, jednak nie do końca tak jak pisał kolega wyżej:
1. Do zapytania dodać:
Po co dodawać to do zapytania skoro skrypt już wyświetla datę rosnąco? Poza tym jeżeli dodam to do zapytania, to dodatkowo robi się zamieszanie w godzinie pomiaru aktualnej daty i godziny nie są wyświetlane w odpowiedniej kolejności ... 2. Zmienna:
oraz warunek:
data_pom jest wyświetlana w formie '2010-01-29' zgodnie z powyższym warunkiem zmienna o wartości '$ld=-1' będzie zawsze różna od data_pom ![]() Skrypt już działa, tabele są tworzone na nowo i wszystkie rekordy o tej samej dacie znajdują się razem. Jednak nie tak jak radził kolega wyżej:
Gdyż to rozwiązanie nic nie dało. Zamiast tego, zastosowałem:
Poza tym warunek if jak najbardziej zadziałał. Plus za pomoc, dzięki i pozdrawiam, mam tylko jeszcze małe pytanie odnośnie zabezpieczeń, mógłbyś sprecyzować o co dokładnie chodziło z tym "strzałem w głowę"?? Ten post edytował blusss1 15.02.2010, 15:34:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 16:06 |