![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki kod
Chodzi o to aby przykryć div'y z buttonami w taki sposób aby nie można było w nie kliknąć. Na firefox przykład ten działa bez problemu, natomiast na IE można bez problemu kliknąć w dowolny button. Dopiero gdy do div id=2 dodam background-color np na czarny to otrzymuje żądany efekt. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać aby nie trzeba było dodawać koloru? Zaznaczam, że buttonów tych jest bardzo dużo i w różnych formach dlatego zależy mi na takim właśnie rozwiązaniu jakie zaproponowałem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Najpierw ten kod doprowadź do porządku, bo nie jest on poprawny.
Dopiero wtedy pogadamy o tym, co nie działa. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest to wyłącznie kod poglądowy przedstawiający problem, który pojawia się wyłącznie w IE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie jest bezsensu, bo każdy kto ma trochę rozumu i/lub firebug'a wyłączy sobie tego div'a i może klikać ile chce. Lepiej by już było nadać im disabled albo usunąć w ogóle. Jeśli już chcesz się trzymać swojej koncepcji to może spróbuj z display:block ew. background:transparent.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozycjonuj div id=2 względem diva głównego. Głównemu nadaj position:relative, a temu z id=2 odpowiednie położenie (top, left ...).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2010 Skąd: Szc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<button disabled="disabled">Przycisk zablokowany!</button>Ten przycisk jest zablokowany - <b>disabled="disabled"</b> (nie obsługuje Opera 6). - z kurshtml.bloo.pl
![]() -------------------- Portfolio
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:07 |