![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Z divem, w którym to jest treść ABC, mam taki problem, że wyświetla się on poprawnie wszędzie oprócz IE, a ta niepoprawność wynika, że "wyrzuca" go bardzo na prawo z diva tego, który ma 800px. Czy jest na to jakaś rada?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a potrzebujesz tego position absolute? Jezeli ma zostac to okresl jego polozenie (top, left, bottom, right)
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ma zostać, bo to jest taki popup, ale za pomocą jakich atrybutów określić jego położenie?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wartości sobie pozmieniaj, podałem jako przykład
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Niestety, to nie zadziałało ;/
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wygląda na problem z podwajaniem marginesów w IE. Są dwie rady:
1. Ustaw blokowi z marginesem display:inline albo, 2. Ustaw blokowi oddzielny margines dla starszych IE za pomocą * czyli "* margin-left:10px;" <- przykład. Ten post edytował Blame 7.02.2010, 21:47:29 -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
to nie zadziałało. NIe jest to raczej problem podwójnych marginesów. Wygląda na to, że IE w ogóle nie bierze pod uwagę, że ten div znajduje się w innym divie (tym, który ma 500px)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 02:19 |