![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam! Mam w jednej tabeli 4 kolumny: user_id, zebra_id i 2 które nie są istotne. Chciałbym na podstawie user_id wyciągać z bazy zebra_id ale user_id są często takie same:
![]() Kiedy próbowałem to wyciągać takim kodem:
To pobierało mi tylko ostatnią wartość. -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skoro id moga sie powtarzac a chcesz tylko 1 rekord dla kazdego ID to uzyj select distinct.
Co do jednej wartosci to robisz while() na caly mysq_fetch_asso() czy nie? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2009 Skąd: root Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Skoro id moga sie powtarzac a chcesz tylko 1 rekord dla kazdego ID to uzyj select distinct. Co do jednej wartosci to robisz while() na caly mysq_fetch_asso() czy nie? Chciałbym pobrać wszystkie wartości, które należą do jednego ID. Przykładowo, dla user_id = 2 chciałbym wyciągnąć zebra_id = 142 i 128 -------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jak Ty te rekordy wyciągasz z wyniku?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
-------------------- zmoderowano - zbyt fajna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jesli robisz tak uzyskasz tylko jeden rekord musisz potraktowac mysql_fetch_assoc() petla while(). -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:26 |