![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że temat był już wałkowany. Przeczytałem chyba wszystkie posty jakie były w tym temacie na forum.
Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Mianowicie, czy po zamianie tych wszystkich kodowań, powiedzmy na latin2 w bazie powinno zapisywać jako krzaczki czy jako polskie literki? Bo na stronie wyświetla mi już wszystko poprawnie, ale do bazy dalej zapisuje jakieś krzaki. Czy tak powinno być, czy czegoś jeszcze nie zmieniłem? Aha w ramach formalności to ustawiałem: w pliku my.cnf default-character-set=latin2 language polish i w pliku php.ini default_charset = "iso-8859-2" za odpowiedzi z góry pięknie dziękuje -------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 297 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ja problemu nie widze zmienilem swoje ustawienia na takie jak ty masz i miota normalnie w bazie zapisuje pl znaki
moze w conf apache masz cos nie tak AddDefaultCharset // sprawdz co tu masz wpisane w apachu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W konfigu apacha mam tak:
AddLanguage pl .po AddCharset ISO-8859-2 .iso-pl Na pewno o czymś zapomniałem, to jasne, ale mi już nic do głowy nie przychodzi i na forum też nie mogę już nic znaleźć. Proszę o pomoc. Jeszcze jedno po wykonaniu status w MySQLu otrzymuję: ... Client characterset: latin1 // może to przez to? ![]() ![]() Server characterset: latin2 ... -------------------- Never underestimate the power of human stupidity!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 20:51 |