![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Sendai, Japonia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam, że problem banalny, jednak stanąłem i nie umiem przejść dalej. Szukałem, ale nie znalazłem. Może źle zadawałem pytanie.
O co chodzi? Mam jakiś plik w jakiejś domenie. Niech to będzie www.domena.pl/plik.php W tym pliku includuję skrypt. Inna domena, niech to bedzie www.inna.pl/skrypt.php I teraz moje pytanie. Jak w pliku skrypt.php uzyskac nazwe pliku plik.php? Mimo usilnych staran nie potrafie tego osiagnac. Jest czwarta rano a ja z tym walcze od wpol do dwunastej. Prosze - pomozcie. Jestem noga w php. Z gory dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.net/manual/pl/filesystem.co...low-url-include
Sprawdź czy masz allow_url_include ustawioną wartość 1 Jeśli nie masz i nie możesz zmienić z powodów bezpieczeństwa, to zostaje Ci właściwie fopen (pod warunkiem, że wartość allow_url_fopen jest ustawiona na domyślną czyli 1) albo curl (?), Ostatecznie spróbuj wymusić za pomocą ini_set('allow_url_include', '1'); i powinno "śmignąć". Ten post edytował darko 7.02.2010, 04:11:48 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
W plik php wyświetl to co generuje ci skrypt.php a w skrypt.php wyświetl zawartość zmiennej $_SERVER. Znajdziesz tam dana która cię interesuje.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2008 Skąd: Sendai, Japonia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W plik php wyświetl to co generuje ci skrypt.php a w skrypt.php wyświetl zawartość zmiennej $_SERVER. Znajdziesz tam dana która cię interesuje. Wyswietlilo Array. Ja naprawde jestem noga... ![]() ![]() Ale i tak dziekuje za dobre checi. ok, zalapalem. $_SERVER[SCRIPT_FILENAME] ale to wyswietla mi dane dotyczace polozenia pliku skrypt.php, ktory jest includowany. mnie chodzilo o to, zeby plik skrypt.php wyswietlil mi nazwe pliku w ktorym jest on includowany, czyli plik.php. http://www.php.net/manual/pl/filesystem.co...low-url-include Sprawdź czy masz allow_url_include ustawioną wartość 1 Jeśli nie masz i nie możesz zmienić z powodów bezpieczeństwa, to zostaje Ci właściwie fopen (pod warunkiem, że wartość allow_url_fopen jest ustawiona na domyślną czyli 1) albo curl (?), Ostatecznie spróbuj wymusić za pomocą ini_set('allow_url_include', '1'); i powinno "śmignąć". Przepraszam. Nic nie zrozumialem ![]() Ten post edytował robertdee 9.02.2010, 00:22:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie, to - jak się okazuje - ja nie zrozumiałem pytania. To ja przepraszam
![]() Ten post edytował darko 9.02.2010, 00:35:05 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:11 |