![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Póbuje rozwiązać ten problem i niestety nie mam żadneg pomysłu.
Zależy mi na pobraniu pliku z ftp bez przesyłania jawnie hasła. Doszedłem do wniosku że dla lepszego rezultatu możne ominąc php jezli chodzi o przesyłanie danych i jakoś w client-side wymusić pobieranie. Zastanawiałęm sie nad językiem ale ciągle nie wiem co może pomóc. Flash (nigdy sie nie bawiłem ale z tego co wiem podczas pobierania wyskakuje okienko winodowsa gdzie widać hasło) JS (też nie bawiłęm sie ale tutaj ukrycie danych wysłąnych z przeglądarki jest raczej niemożliwe). Jak wy byście to rozwiązali?? Nie wiedzięłm gdzie to wrzucić bo problem dotyczy zarówko serwer-side ii client-side. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli dasz to u klienta to samo przez sie sie rozumie, ze i haslo musisz mu podac dlatego ni ema co kombinowac tylko uzyc do tego php, ktore pobierze dane z FTPa i wysle userowi.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłęm coś takiego.
http://www.alishomepage.com/FTP/?lang=en&d...dispMode=normal jest tam JS którego nie moge rozszyfrować a działa świetnie. Może komuś sie uda? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
cos nie bardzo sie postarles ... na dole strony pisze: Cytat (click here to get the php source of this FTP interface)
cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
doszedłem do tego po chwili jednak ta stronka korzysta z php do przesyłu plików, a mi zależy żeby wyeliminować php z tego . Chciałbym nawiązać bezpieczne połącvzenie serwer ftp - klient.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat doszedłem do tego po chwili jednak ta stronka korzysta z php do przesyłu plików, a mi zależy żeby wyeliminować php z tego....
Uzyj okienkowego klienta FTP ![]() ...nie da sie obejsc pewnmych rzeczy, wiec jezeli chcesz miec pewnosc, ze user nie bedzie znal hasla na FTP to musisz uzyc server-sideu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:48 |