![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
mam dość dziwny problem z odbieraniem danych z formularza, odbieram je przez $this->input->post('body'); w danych jest kod html oraz jakaś treść. Niestety $this->input->post wycina mi z całości tagi <title>, Co zrobić aby tak się nie działo? Dodam że nie jest to wina serwera gdyż w osobnym pliku sprawdzałem odbieranie danych przez zwykły $_POST i nic nie było wycinane...
Powód edycji: [Spawnm]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dość głupie, ale sprawdź w config.php czy masz ustawione :
na TRUE, jeśli tak, to spróbuj zmienić na FALSE i zobacz czy to coś da ![]() -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Błagam... tylko nie moderator
![]() Cytat usuwa -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 349 Pomógł: 72 Dołączył: 22.01.2008 Skąd: Wadowice/Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie jak tak teraz myślę, to w configu lepiej tą wartość pozostawić ustawioną na TRUE, a w kodzie gdzie pobierasz tą wartość z POST-a, to daj sobie tak :
Gdzie trzeci parametr odpowiada za filtrowanie przed atakami XSS. A ustawienie go na false, powoduje, że pobierana wartość nie jest pod tym kątem sprawdzana. -------------------- "PHP to człowiek. MySQL to również człowiek."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No niestety , jak ustawiam w configu na true to 3 parametr jest omijany i zawsze mi filtruje , ale jak dam w configu false to już uwzględnia 3 parametr .
Już widzę czemu tak się dzieje... Gdy jest odpalany input który pobiera $_POST najpierw w __construct jest
a w clean_input_data() mamy
A nasz 3 parametr jest sprawdzany dopiero po przepuszczeniu danych przez clean_input_data ... czyli jak można zobaczyć w kodzie:
jest on uwzględniany tylko gdy mamy config na false ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że temat trochę już się postarzał, ale czy udało się komuś znaleźć na ten problem jakiegoś prostego fixa czy jednak trzeba będzie zabawić się w przerabianie biblioteki Input?
|
|
|
![]()
|
|
Ale na jaki problem ?
Przeczytaj posty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:44 |