![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie, napisałem skrypt, który ma za zadanie udostępnić stronę tylko zalogowanemu użytkownikowi (w tym wypadku będzie to administrator). Informacje o jego loginie i haśle są dostępne w stałych LOGIN i PASSWORD. Sęk w tym, że przy odpaleniu skryptu wyświetlają mi się dwa błędy, oto ich treść:
A to sam skrypt:
Z góry dziękuję za pomoc w odnalezieniu błędu, miło widziane będą również uwagi co w poprawić w kodzie. Pozdrawiam, lukaszphp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start() daj od razu na samym początku, upewnij się że przed <?php nie ma żadnej spacji , jeżeli dalej będzie błąd spróbuj zapisać plik php bez BOM, bo może Twój serwer go nie akceptuje.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 29.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się składa, że korzystam z Notepad++ i miałem ustawione kodowanie na UTF-8, zamieniłem na UTF-8 (bez BOM) i już jest ok, dzięki
![]() P.S Skrypt śmiga, aż miło ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo dodaj : ob_start(); przed session_start();
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 4 Dołączył: 3.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:36 |