![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam skorzystałem z tej stronki
http://www.tizag.com/ajaxTutorial/ajax-mysql-database.php Skopiowałem kod tak jak należy, ustawiłem połączenie do bazy ale niestety nie działa, powie mi ktoś dlaczego? Wszystko jest na localhost i może trzeba coś w xamppie ustawić aby działało |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś błąd? A utworzyłeś w ogóle bazę z tabelą, która jest tam w przykładzie?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak baza jest utworzona, poprostu jak klikam na przycisk w formularzu nic się nie dzieje a dodałęm do tego pare linijek w ramach testu
Kod var age = document.getElementById('age').value; var wpm = document.getElementById('wpm').value; var sex = document.getElementById('sex').value; if(age == '' || wpm == '') { document.getElementById('error').innerHTML = 'Nie wprowadzono danych'; } else { document.getElementById('error').innerHTML = 'Dane poprawne'; var queryString = "?age=" + age + "&wpm=" + wpm + "&sex=" + sex; ajaxRequest.open("GET", "ajax-example.php" + queryString, true); ajaxRequest.send(null); } i się pokazuje "Nie wprowadzono danych" lub "Dane poprawne" tak jakby nie otwierał ajax-example.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:52 |