![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam dość duży problem z pewnego rodzaju baza z C++ i nie wiem jak zabrać się za jej "wczytanie" do tablicy w PHP.
Program C++ generuje mi taka oto "tablice" / strukturę:
Ja chciałbym stworzyć tablice tylko i wyłącznie z "Struct" czyli coś takiego (bazę odczytuję file_get_contents)
Proszę o pomoc Ten post edytował Mike122 5.02.2010, 17:44:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Najbardziej zbliżoną strukturą będzie tu JSON. Tylko potrzebujesz dodać dwukropków oddzielających klucz od wartości i sobie wszystko ładnie przetworzysz przez json_decode.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 1 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to nie to. Zacząłem kombinować z
jednak też nie działa dobrze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Tak tego nie osiągniesz, gdyż masz rekurencję. Owszem, PM, ale z callbackiem.
A jeśli chodzi o realizację, to zrób jak mówię - łatwiej jest skorzystać z gotowego parsera niż pisać wszystko od zera. Wiem, że JSON, to nie to, ale struktura jest do niego ZBLIŻONA, a NIE identyczna. Dlatego sobie to przystosuj i pójdzie z górki. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 23:11 |