![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 28.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mój problem polega na tym, że korzystając z ajaxa i wczytując poprzez niego plik .php który próbuje łączyć się z mysql wyskakują mi błędy:
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'ODBC'@'localhost' (using password: NO) in C:\usr\www\pr_inz\public\user_panel\choose_cat.php on line 7 Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in C:\usr\www\pr_inz\public\user_panel\choose_cat.php on line 7 Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\usr\www\pr_inz\public\user_panel\choose_cat.php on line 8 Połączenie z bazą jest prawidłowe, bo bez pośrednictwa js jest ok. Tak ładuje plik php: function getData(dataSource, divID) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElementById(divID); XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function () { if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } XMLHttpRequestObject.send(null); } } Co jest nie tak? Dodatkowo jak w ładowanym pliku zobię coś takiego echo "łłłłłłąąąąąąćććć"; to mam krzaki. Bez JS użycia jest normalnie(tak jakby js zmieniał kodowanie) Pomocy Co do kodowania problem rozwiązany:) XMLHttpRequestObject.overrideMimeType('text/html; charset=UTF-8'); zamiast UTF miałem ISO:) Nadal pozostaje problem z bazą:/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:15 |