![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Planuję uruchomienie serwisu społecznościowego typu nasza-klasa.pl ale... No właśnie nasza-klasa.pl bazuje na szkołach planowany przeze mnie serwis ma bazować na klubach i dyskotekach. Byłby to perwszy tego typu serwis społecznościowy w Polse. Co prawda istnieją serwisy podobne typu ftb.pl lecz one działają głównie jako serwisy informacyjne. W związku z moimi palanami szukam osób do współpracy. Głównie grafików, webmasterów, programistów oraz ludzi mających jakieś ciekawe propozycje. Co przewiduję w serwisie: - baza klubów i dyskotek w Polsce (nawet tych małych regionalnych) - zapisywanie się do klubów (tak jak na nk do klas) - rozbudowane profile użytkowników - lista znajomych - komunikacja między użytkownikami (prywatne wiadomości, czat, forum) Czego nie planuję w serwisie: - dodawanie przez użytkowników klubów(jeśli jakiegoś nie będzie użytkownik powiadamia o tym admina który taki klub lub dyskoteke tworzy). Uniknie to sytuacji jaka jest na nk gdzie użytkownicy twożą klasy i później jest "bałagan", kopie klas itp. Cały proces można podzielić na 2 etapy I Etap - zakup serwera wraz z domeną .pl - wykonanie sserwisu na podstawie gotowych skryptów bądź stworzenie własnego. - oddanie serwisu do urzytku II Etap - podjęcie współpracy z klubami (umożliwiałoby to rozdawanie wejściówek) - podjęcie współpracy z radiem bądź też stworzenie własnego radia internetowego. - znalezienie sponsorów (na dalsze utrzymanie serwisu) i partnerów Zastanawiam się nad wykorzystaniem gotowych skryptów typu Dolphin czy SocialEngine. Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszam na gg:3555316 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Oferujesz jakieś wynagrodzenie, czy "udział w spodziewanych zyskach 50/50" ?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
I jak wyglada chociaz ukrocony biznesplan tego przedsiewziecia ?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli chodzi o koszta to wiadomo musze jakieś ponieśc bez tego sie nie da. Głównie chodzi o to, że ten serwis nie będzie zarabiał tzn. możliwe jakiś sponsoring czy reklama ale tylko na utrzymanie i rozwój serwisu. Bez żadnych sms premium itp. Ja nie chce mieś z tego żadnych zysków finansowych. Che go stwożyć z pasji do muzyki i clubingu. Sam pomysł jak pewnie przyznacie jest ciekawy ale na wydanie większej sumy nie będzie mnie stać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to trzeba było tak odrazu. Zaraz dodam odpowiedni tag i wszystko bedzie dla kazdego jasnego
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat W związku z moimi palanami szukam osób do współpracy. Głównie grafików, webmasterów, programistów oraz ludzi mających jakieś ciekawe propozycje. Cytat Ja nie chce mieś z tego żadnych zysków finansowych. Che go stwożyć z pasji do muzyki i clubingu Taaa, i co im powiesz? "Ja mam pasję, Wy mi napiszcie nasz-klub.pl" Nie chcę Cię dołować, ale będzie sukcesem, jeśli znajdziesz chociaż jednego chętnego, pewnie też takiego pasjonata, jak Ty. To forum pełne jest takich "pomysłów" na niezwykłe, oryginalne serwisy, oczywiście, w schemacie "ja mam pomysł - szukam leszczy do roboty, a potem się zobaczy...". Jeśli w każdym z tych "pomysłów" zechciał uczestniczyć choćby jeden programista PHP, to mamy już na rynku pracy spory ich deficyt. Lepiej kup sobie jakąś dobrą książkę o PHP i sam spróbuj taki serwis napisać. I jeszcze jedno. Projekty tego typu w 99,9% padają, zanim na dobre zdążą wystartować. Bo po miesiącu okaże się, że temu się nie chce, tamten nie ma czasu, ten by chciał inaczej, a jeszcze innego boli głowa. I prace posuwają się w tempie linijki kodu na tydzień. Tak by to wyglądało, wierz mi. Rozwiązania są dwa: albo płacisz, albo robisz sam. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
DJ Ecstasy
Nie zniechęcaj się negatywnymi postami i szukaj dalej. Ja szukałem na tym forum i wbrew pozorom mam teraz około 5 osób które chcę ze mną współpracować. Jednak żadna z tych osób nie napisze publicznie, że pomoże. Czekaj a na PM, powinien się ktoś odezwać. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zacząłem już sam działać w Dolphin ale każda pomoc sie przyda
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na wstępie gratuluje pomysłu. Tak się składa, że już mam na wykończeniu dokładnie taki portal i startuje w tym miesiącu. Jeżeli chcesz się dołączyć możemy porozmawiać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
racja, z pomysłem trzeba się spieszyć portali na rynku jak grzybów po deszczu..eh żeby tak się cofnąć o 5 lat....
-------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:09 |