![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, mam problem z background-image. Poniżej kod php ze strony oraz część CSS odpowiadająca za te elementy. Problem jest taki, że nie wiem dlaczego w firefox tła pod linki podstawiane są bez problemu, ale już pod operą i IE mam puste pola. Połączenie z bazą jest OK, pliki są na serwerze w odpowiednich katalogach. Jeżeli dam odwołanie do konkretnego pliku, zamieniając $c[id_firma] na np 42 to efekt jest ten sam. Firefox pokazuje OK, reszta nie. Gryzę się tym od wczoraj i nie mam pomysłu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim to jak podajesz ścieżkę do obrazka to musi być ona w cudzysłowach !
Po drugie kończenie skryptu php po rozpoczęciu pętli chyba nie jest dobrą praktyką... Wsadź to wszystko co jest po while w echo ' '; Powinno pomóc. -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to nie wiedziałem, w każdym razie otwieranie skryptu po to żeby wywołać pętle, potem tworzenie kolejnych nowych aby wczytać zmienne i na końcu znowu stworzenie kolejnego żeby zamknąć nawias...
Dla mnie to jest totalnie nie czytelne, ale nie znam się na tyle... -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki! Głupi błąd właściwie. Co prawda podejrzewałem, że gdzieś coś jest nie zamknięte, ale nic nie mogłem dostrzec. Dopiero jak spróbowałem cudzysłowów i nie pomogło dostrzegłem brak nawiasu zamykającego url. Takie błędy do szału doprowadzają
A co do otwierania i zamykania non stop <?php ?> to jest mi tak wygodniej, krócej, Eclipse pomaga w składni i łatwiej błędy można znaleźć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:13 |