![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym pobrać do mojego programu dane z pliku znajdującego się na serwerze z autoryzacją (oczywiście posiadam login i hasło do pliku). Poradzono mi, aby uzyć programu wget, ale niestety nie działa. Częściowo może to być wina, że nie potrafię go obsługiwać lub nie jest obsługiwany przez mój wirtualny serwer php+mysql (WAMP 2.0). Plik, który chcę ściągnąć mogę albo otworzyć od razu albo mogę czytać po zapisaniu jest to dla mnie bez różnicy. Wiem, że podobne problemy były na forum ale wtedy potrzebowali tylko logów, a w necie nie mogę znaleźć nigdzie rozwiązania bo potrzebna tu jest autoryzacja. Oto mój kod: lub I parę innych kombinacji i nic nie działa. Będę wdzięczny za pomoc. Ten post edytował kubap007 5.02.2010, 09:27:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałem też nie działa (w kodzi powyżej podanym przeze mnie jest automatycznie dodał się kod url i pokazuje coś czego nie ma).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbyś też sprobować pobrać ten plik przez CURLa albo file_get_contents tworząc odpowiedni stream_context
np. wykorzystanie file_get_contents:
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak jest autoryzacja to mogą być i inne zabezpieczenia, np. referer, wymagane standardowe nagłówki wysyłane przez przeglądarkę a nawet ciastka. Logicznym wyjściem wydaje się:
- użycie specjalnego dodatku do przeglądarki (zapomniałem nazwy, coś tam live http), który pokaże nagłówki wysyłane i odbierane przez ten serwer - użycie CURL |
|
|
![]()
|
|
Dzięki l3l0 za pomoc, musiałem jeszcze ustawić obsługę większych plików i wszystko śmiga.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:37 |