![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, piszę małą aplikację i mam oto taki problem:
załóżmy iż plik php zawiera czysty text html:
Pliki koduję w UTF-8 bez dodatków i mój problem - przed kodem include dostaję znaczek. Chrome widzi go jako kropeczkę, firefox nic nie widzi i zwraca kod html w postaci: firefox:
chrome: (nie mogę nawet tego znaku tu skopiować) I mój problem w tym iż robi mi to enter, tabela jest 1 wiersz niżej. Może miałeś podobny problem? Ten post edytował macza 4.02.2010, 19:52:16 -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie format pliku który "inkludujesz" jest UTF8 with BOM.
Zainstaluj sobie Notepada++ lub Keda(jeśli jeszcze nia masz ) i zmień formatowanie pliku na UTF8 bez BOM. Z angielskiego UTF8 without BOM. -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie format pliku który "inkludujesz" jest UTF8 with BOM. Zainstaluj sobie Notepada++ lub Keda(jeśli jeszcze nia masz ) i zmień formatowanie pliku na UTF8 bez BOM. Z angielskiego UTF8 without BOM. Używam Notepada++ jak pisałem wcześniej "UTF8 bez dodatków", czyli też bez BOM i w tym tkwi problem. -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak zamienisz include na require dla testu
![]() ![]() -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Nic się nie zmieniło, najgorsze jest to że jest ta przerwa w FireFox i w Chromie, zapewne w IE też. Dodałem litery przed kodem...
Cały czas pod górkę ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Nigdy nie miałem takiego problemu, to rzeczywiście dziwne. Może problem leży w klasie "main" może CSS coś narzuca ?
Powiem Ci co ja bym zrobił, kilka rzeczy które bym sprawdził : 1. Spróbował bym inlude rzucić do innego znacznika np do SPAN, spróbował bym rzucić include bez żadnego znacznika. 2. Spróbował bym w pliku includowanym dać te <div>. 3. spróbował bym nadać znacznikom <table> i <div> formaty css na 0 (chodzi mi tutaj o margin,padding itd) Nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Powiem tylko że sam mam kilka przykładowych skryptów gdzie daje include (ale nie wewnątrz diva tylko na początku strony) i nie zaobserwowałem niczego takiego. Pozdrawiam -------------------- ---------------------------
|
|
![]()
|
|
Teraz najgorsze jest to, że po body mam kilka include i w Chrome widać te kropeczki - od kiedy include zwraca kropeczkę?
![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj jeszcze testowo pod ISO, ocenisz czy to wina kodowania :/
Może jakieś ustawienia notatepada++ :/ Nie wiem, mi include kropeczki nie zwraca ![]() -------------------- ---------------------------
|
|
![]()
|
|
omg... tego się nie spodziewałem
![]() Forma normalizacji: c (dekompozycja kanoniczna, a następnie kompozycja kanoniczna) WTF? ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:50 |