![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak uzyskać taką funkcjonalność jak np na tej stronie, czyli po dodaniu odpowiedzi i przeładowaniu strony automatycznie jesteśmy przenoszeni do dodanego postu, czyli np na koniec?
Drugie pytanie, jak po wysłaniu formularza wyświetlić wiadomość w wybranym miejscu na stronie a nie tu gdzie znajduje się formularz? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodajesz bookmarka
co do drugiego pyt to
pamietaj ze skrypt mu sie wykonywac przed zmienna ktora chcesz wyswietlic Ten post edytował lnn 4.02.2010, 18:25:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tam gdzie wywalisz <? echo $_POST['tresc'];?> tam bedzie to co odebrales
mozna to zapisac krocej <?=$_POST['tresc'];?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dodajesz bookmarka
A możesz to bardziej łopatologicznie wyjażnić bo jakoś nie mogę złapać? Cytat pamietaj ze skrypt mu sie wykonywac przed zmienna ktora chcesz wyswietlic Rzeczywiście jest ok, ale chciałbym wyświetlić komunikat, który znajdzie się wyżej skrypt, jak to ominąć? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze np zapisac w sesji komunikat albo poprzez POST (tego 2 nie jestem pewien ale 1 powinno zadzialac
![]() przykladowo:
tylko pamietaj ze to zostanie zapamietane az do wylaczenia przegladarki chyba ze ustawisz jakies ograniczenie czasowe na wyswietlanie tego A możesz to bardziej łopatologicznie wyjażnić bo jakoś nie mogę złapać? no nie wiem co w tym nie zrozumialego, mozesz byle co na stronie oznaczyc takim bookmarkiem i przejsc do tego dolaczajac do adresu strony np.: strona.html#zakladka chociazby sproboj przejsc do mojego postu tez sa oznaczane zakladkami: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...mp;#entry709507 zjedzie ci do momentu gdzie jest zakladka strona Ten post edytował lnn 4.02.2010, 19:39:21 |
|
|
![]()
|
|
Nic nie mogę wymyśleć, może mi ktoś z tym pomóc?
Mam formularz:
Jak teraz zrobić aby przekierowało odrazu na link z dodanym #komentarz Czyli np strona z której ktoś wysyła komentarz ma adres: http://mojastrona.pl/costam.php Jak wyżej kolega wspomniał, dodam bookmark <a name="komantarz"></a> i chcę aby po przeładowaniu strony link wyglądał tak http://mojastrona.pl/costam.php#komentarz żeby użytkownik został przeniesiony na dół strony do komentarza |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przekierowanie na wygenerowany adres
|
|
|
![]()
|
|
zrob przekierowanie po wyslaniu i wstaw mysql_last_id() ktory to bedzie identyfikatorem danego wpisu ;p
|
|
|
![]()
|
|
Ok, zrobiłem to tak:
na początki pliku dodałem ob_start(); A w miejscu, gdzie wyświetlił by się komunikat:
Wszystki jest dobrze, ale nie wiem czy taki sposób jest dobry, tzn używanie ob_start(); ![]() |
|
|
![]()
|
|
nie wiem po co Ci w ogole ob
zrob dodatkowy plik a w nim odbierasz dane, robisz link i wywalasz header('Location: '.$link); na koncu jest jeszcze funkcja exit() ktora konczy dzialanei skryptu, ale chyba nei bedzie potrzebna |
|
|
![]()
|
|
dzizas krajst, zrob tak:
Ten post edytował lnn 4.02.2010, 22:08:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:23 |