![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworzę dla siebie małą stronkę o lidze piłkarskiej i mam pewien problem. Otóż mam w bazie danych stworzone tabele kluby i piłkarze. I chciałbym, aby piłkarz, który w polu klub ma wpisane np. Manchester United wyświetlał się tylko w profilu tego klubu, a nie jak mam to teraz w każdych. Poniżej podaję kod wyświetlający profil klubu
Proszę powiedzcie mi jak mam uporać się z tym problemem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz dodać dodatkowy warunek w WHERE.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, ale co jeżeli na przykład klubem będzie Chelsea ? Chodzi o to, aby warunek klub był uzupełniany nazwą klubu na którego profilu aktualnie jesteśmy.
Próbowałem czegoś takiego
Niestety nie zadziałało ;( Ten post edytował GLoo3 4.02.2010, 16:14:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 13 Dołączył: 16.10.2009 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo wyszedłeś z pętli while.
![]()
Ten post edytował Meares 4.02.2010, 16:21:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No okey zrobiłem tak:
Ale gdy wchodzę na stronę to pokazuje mi się taki komunikat : Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in bla/bla/bla/bla/club.php on line 16 Próbowałem już chyba wszystkich ustawień, jednak wciąż wyskakuje ten sam błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
club='x'; cudzysłów potrzebny ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Niestety w dalszym ciągu ten sam błąd
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 13:36 |