![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie mam może banalne pytanie ale na stronie którą mam wynikła konieczność nie używania przycisku submit w formularzu, muszę więc przysyłać zmienne w odnośniku <a></a>. Przykładowo moja strona nazywa się "plik1.php" i wygląda tak:
i moje pytanie jest następujące jak zrobić aby po kliknieciu w link została przesłana wartość wpisana w polu input name="imie". Czy da się tak w ogóle zrobić żeby pobrał to co użytkownik wpisał w polu input i przy kliknieciu w link wysłał tą wartość do tej samej strony a później ją odebrał? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale na stronie którą mam wynikła konieczność nie używania przycisku submit w formularzu A zdradzisz nam powod tej koniecznosci? Bo czesto sie okazuje ze ludzie za bardzo kombinują ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
javascript -> getElementByld
o ile rzeczywiscie to konieczne nie zadziala jak ktos ma wylaczony js wtedy mozesz zrobic strone posredniczaca wyslesz do tej strony dane z ormularza, tam bedzie skrypt ktory wygeneruje link i przeniesie automatycznie uzytkownika na ten link PS: jak dasz strone posredniczaca to trzeba jeszcze pokombinowac z tym linkiem do wysylania, dasz sobie rade, tylko pamietaj o tym i zapobiec wysylaniu formularza przez zwrocenie false w funkcji wysylajacej a na zdarzeniu onsubmit dac "return nazwafunkcji()" Ten post edytował Kamil Pietrzak 4.02.2010, 13:36:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor "A zdradzisz nam powod tej koniecznosci? Bo czesto sie okazuje ze ludzie za bardzo kombinują" wiesz co mam na stornie tabel z czytywaną za pomocą pętli while z produktami i tam do każdego wiersza był do tej pory przycisk submit wszystko było fajnie itp dodałem do tabeli sortowanie w AJAX i teraz jak nie użyjesz sortowania to submit działa ale jak przesortujesz dane to już nie działa żadnej reakcji nie ma jak chcesz mogę Ci stronę podesłać na priva nie wiem czemu się tak dzieje przyznam szczerze:D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 10 Dołączył: 7.01.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisalem Ci rozwiazanie problemu z pierwszego posta, zakladam, ze po prostu nei chce Ci sie szukac, czy jest inaczej ?
daj linka tutaj, nie ma sie czego wstydzic sam uzywam microsoft front page i nei wstydze sie swojego kodu |
|
|
![]()
|
|
nie to że mi się nie chce czy coś tylko nie chce stosować rozwiązań w js bo je można wyłączyć a to jest mechanizm co nie można wyłączać rozumiesz;p a kodu się nie wstydzę tylko że mam go na localhoscie i jest dość długi dlatego go nie wrzuciłem
|
|
|
![]()
|
|
a chcialem byc superpro i Cie rozgryzc
podalem rozwiazanie z uniknieciem js z tym, ze to co piszesz w kolejnym poscie troche nie pasuje zaloz konto na jakiejs darmowej serwerowni, daj screen strony, czy cos co pozwoli lepiej zobrazowac o co Ci chodzi |
|
|
![]()
|
|
to może inaczej oto kod tej tabeli o którą mi chodzi
no i teraz chodzi o to że jak przekazać wartość z pola input o name=ilość oraz zmienną $IdProduktu do jakiejś strony ale nie używając przycisku submit myślałem że da się ta linkiem zrobić a href no ale napisaliście że nie. |
|
|
![]()
|
|
bez js nie zmienisz kodu html po wczytaniu strony
chyba, ze kazesz kazdemu odwiedzajacemu zainstalowac jakas nakladke na przegladarke czy cos ![]() to tak jak pisalem robisz dodatkowy plik z formularza dajesz do tego pliku, plik odbiera normalnei dane z formularza przez $_POST['']; pozniej z tych odebranych danych robi link np. $odebrana_zmienna = _POST['cos']; $odebrana_zmienna2 = _POST['cos']; $link = 'znajdz.php?cos='.$odebrana_zmienna.'&cos2='.$odebrana_zmienna2; a pozniej przenies uzytkownika na $link i ten kod popraw nie print tylko echo daj zrobiles to najgorzej jak bylo mozna sposob troche lepszy echo '<span>'.$tekst.'</span>'; najlepszy echo '<span'; echo $tekst; echo '</span'; |
|
|
![]()
|
|
ok spróbuje tak zrobić jak powiedziałeś
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:48 |