![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam duuuże logo i chciałbym aby ono pokazywało się w całości w divie na całej szerokości strony. Przycięcie czy zmniejszenie nie wchodzi raczej w gre. Chodzi mi tylko o dopasowanie go. Wiecie coś na ten temat?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjaśnij proszę trochę jaśniej o co masz na myśli mówiąc że nie chcesz zmniejszać tylko dopasować. Nie jestem pewny czy samym CSS'em da się zrobić coś takiego ale możesz zobaczyć tutaj: http://www.aaronvanderzwan.com/maximage/bg.php
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam obraz 3751px na 832px. Gdy zrobie diva z tłem i ustawie szerokość na 100% i wysokość np. 200px to pokazuje mi sam róg tego obrazka. Chce zrobić aby była pokazywana cała szerokość tego obrazka a wysokość sama sie dopasowywała. Chce tak zrobić ponieważ mam zamiar wstawić menu w logo. Mógłbym wzasadzie wstawić to normalnie jako obraz w html ale nie wiem jak na ten obraz nałożyć kolejnego diva więc kombinuje z tłem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do obrazka
Kod background: url(../images/obrazek.png) repeat-x; nie wiem czy oto ci chodzi pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o z-index
![]() http://www.kurshtml.boo.pl/css/nakladanie,...cjonowanie.html Ten post edytował lnn 3.02.2010, 19:26:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 4 Dołączył: 9.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak już wstawiasz zdjęcie to :
background-image: url(cos)... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli koniecznie chcesz się trzymać samego CSS to wydaje mi się że pozostaje ci wstawienie to jako zwykłego obrazka i ustawienie mu wysokości, a potem następnego div'a pozycjonujesz za pomocą position. Zaleta jest taka, że będzie działać z wyłączonym JS a wada, że może wyglądać różnie w innych przeglądarkach. Chyba że dopuszczasz użycie JS wtedy zobacz na link, który ci podesłałem.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
krzysztof_kf nie chodzi mi o wyłączenie powtarzania tylko o dopasowanie.
lnn co dokładnie pomoże w tym przypadku z-index? Dziadzia wiem jak sie robi tło obrazkowe w css ![]() Blame pokąbinuje i napisze co mi wyszło |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:57 |