![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym gdy dany plik nie zostanie znaleziony nie wywalało błędu:
Warning: file(/ja544.txt) [function.file]: failed to open stream: No such file or directory in /home/bmeganet/public_html/bmegapl/chars/char.php on line 5 ID ja544 nie został znaleziony. Aby utworzyć nowy ID zarejestruj się! a sam komunikat: ID ja544 nie został znaleziony. Aby utworzyć nowy ID zarejestruj się! Kod php:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 6 Dołączył: 1.02.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw sprawdzaj if (file_exists($nazwa_id)) a dopiero potem (jeśli true) wczytaj plik do zmiennej za pomocą $dane = file($nazwa_id);
Ten post edytował Lewiatan 2.02.2010, 19:43:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 6 Dołączył: 1.02.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczerze to nie wiem o co ci dokładnie chodzi.
Chcesz te dane odczytać przed wysłaniem formularza, czy przed? Jeśli po, czyli najpierw zostanie wczytane login.php a potem chcesz odczytać tą zmienną to możesz przekazać ją np do sesji, albo za pomocą header(), przesłać w adresie i pobrać przez $_GET. Jeśli przed wysłaniem formularza to już chyba tylko AJAX |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:50 |