![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam trochę niecodzienny problem z schoutboxem na mojej stronie.
Gdy sam dodam wpis do shoutboxa okno z nimi mi się odświeży, natomiast innym, którzy rozmawiają na nim ze mną już się tak nie stanie i odświeżają od czasu do czasu ręcznie, żeby zobaczyć co piszę. Mam w HEADER refresh ustawiony automatyczny na 600 sekund ale to w zasadzie nie rozwiązuje sprawy bo nie wiem co wrzucić w $_POST dodawania wpisu, żeby mi oraz osobom z 2giego końca polski, którzy ze mną piszą odświeżała się przeglądarka po dodaniu wpisu i widzieli na bierząco co piszę a nie po automatycznym refreshu co 5 minut... Kod ... //dodawanie wiadomości if ($_POST['message'] > '') { if (isset($CURUSER)) { //add the message if all is ok. $query = "INSERT INTO shoutbox (msgid, user, message, date, userid) VALUES (NULL, '".$CURUSER['username']."', '".MakeSQLSafe($_POST['message'])."', '".$local_time."', '".$CURUSER['id']."')"; mysql_query($query); } } ?> <HTML> <HEAD> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <TITLE><?=$SITENAME?> Shoutbox</TITLE> <META HTTP-EQUIV="refresh" content="600"> <link rel="stylesheet" href="css/ttshout.css" type="text/css"> </HEAD> <? ... Wiecie co można wrzucić do tego zapytania? Kod <META HTTP-EQUIV="refresh"> Nie ma opcji dodania tego do $_POSTa bo gdyby była wrzucił bym i po sprawie ale wiem, że nie zaskoczy... Jakieś sugestie? Ten post edytował nightmoon 2.02.2010, 17:30:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 14:02 |