![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie oto zapytanie do bazy:
bez "where nrfaktw=$nrfaktw" działa bez zarzutu, ale musi my wybierać maksymalne id tam gdzie jest nr faktury dlatego ze do LP musi dodawać o 1. Nie wiem czemu to nie dziala komunikat jest jasny: max= Dziękuje za wszelką pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
group by dodaj na tą kolumnę tylko zrób alias.
-------------------- cojack blog - mój blog (na jakiś czas off).
"jak czegoś nie wiem, to nie myślę że wiem" - moja domena |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie
tylko
jeśli to jest podstawianie zmiennej z PHP i jest to wartość tekstowa, jeśli liczbowa to
Pozdrawiam edit: poprawa bbcode + Pętla i przypisanie nie jest Ci do niczego potrzebne. Jeżeli wybierasz już funkcją MAX z tabeli to po co jeszcze marnować zmienną ![]() Twoja tablica $wierszl będzie miała tylko jedną wartość i nią będzie max. wystarczy Ten post edytował ferrero2 2.02.2010, 15:59:15 -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kilka wierszy o tej samej wartosci:) pewnie troche sobie utrudniam zycie, ale moja tabela wyglada mniejwiecej tak:
nr zamowienia klient lp produkt 8888 aaaa 1 papierosy 8888 aaaa 2 wódka 8888 aaaa 3 sex |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak ferrero, wystarczy ze dodasz apostrofy
A tak poza tematem to: nr zamowienia klient lp produkt 8888 aaaa 1 papierosy 8888 aaaa 2 wódka 8888 aaaa 3 sex Burdel z barkiem prowadzisz? ![]() |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie tez sie zastanawiam:P nie no poważnie to poprostu na tyle mnie w tym momencie stać, domyslam sie ze mozna to zrobic inaczej ale jeszcze do tego nie doszedłem:P
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:07 |