![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie jak umieścić bbcode w php ?
Jest jakiś tutorial ? bo w google szukałem ale nic mi nie działało :| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 10 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat: klasa Zaawansowany parser bbcode php5
albo inaczej, przykład: Kod $str = 'To jest test [b]BBCode[/b]'; $str = str_replace('[b]', '<b>', $str); $str = str_replace('[/b]', '</b>', $str); echo $str; @down, taa lepszejszy ;d Ten post edytował TheSnake 2.02.2010, 13:48:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo leprzy sposób :
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 9 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: ze wnowu?! Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, google to ostatnio nic znalezc nie chce...
PHP: BBCode - Manual - moze Ci sie przydac. W komentarzu do funkcji bbcode_create jest funkcja, ktorej mozesz uzyc jesli nie masz mozliwosci doinstalowania PECLa. -------------------- Yes, sex is always the answer, it's never a question
Cos' the answers yes, oh the answers yes. Not just a suggestion, if you ask the question Then its always yes, yeah! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@TheSnake, @gothye: Takiego czegoś nie można używać, bo nie daje to gwarancji, że tak wygenerowany HTML będzie poprawny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2010 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo jest tak że znalazłem sobie pod tym linkiem te bbcode http://www.webtips.pl/topic/5631-php-bbcode/
Ale nie moge tego zastosować pod moją strone. Bo gdy podepne pod formulaż to na stronie glownej mam tylko text A chce by pokazywało mi sie pogrubioną wersją . To jest includin .
I jak to zrobić ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@TheSnake, @gothye: Takiego czegoś nie można używać, bo nie daje to gwarancji, że tak wygenerowany HTML będzie poprawny. mógłbys rozwinąć swoją myśl ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
To "skrzyżuj" tagi lub dodaj atrybuty a zobaczysz co się stanie ;) Inna sprawa to fakt, że nawet twórcy nieraz nie mają pojęcia, że coś może działać "nie teges" po zastosowaniu ich funkcji w określonych przypadkach. Przykład?
I zgadnij jaki tekst Ci wyświetli tego typu działanie, a najlepiej sprawdź. Jeśli nie masz możliwości to uwierz, że będzie to ciut dla Ciebie nieoczekiwane zachowanie ;) W efekcie nie dostaniesz: "a tu ma być diabeł" tylko "a tu ma być odwrócony wampir>". A takich pulapek czeka o wiele więcej :) Ten post edytował thek 5.02.2010, 22:08:36 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 4 Dołączył: 28.09.2009 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.capaciouscore.pl/examples/bbcod...hpbb2/index.php
http://www.capaciouscore.pl/skrypty/bbcode-z-phpbb2/ (troszke niedopracowane, brakuje paru rzeczy, ma pare bugow ale ... jezeli troszke PHP ogarniasz to sobie poradzisz) -------------------- WebKrytyk - zobacz jak marnują się Twoje pieniądze w internecie!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:47 |