![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mianowicie potrzebuję pomocy lub odpowiedzi na pytanie jak używać tych komend. Mam dostęp do serwera i chciałbym mieć możliwość kopiowania plików na dysk twardy bądź usuwania ich za pomocą tych komend: bool unlink ( string $filename [, resource Kontekst ] ) bool move_uploaded_file ( string $filename , string $destination ) bool rmdir ( string $nazwa_katalogu [, resource $kontekst ] ) Jeżeli nie tymi to podajcie konkretne inne komendy i przykłady jak ją użyć. Zależy mi na czasie więc proszę o szybkie odpowiedzi. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tymi operacjami manewrujesz plikami tylko na serwerze a nie na komputerze lokalnym. Jeżeli chcesz to robić na lokalu, to musisz zainstalować php i odpalać go z linii komend.
Ten post edytował wookieb 2.02.2010, 00:11:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mógłby mi ktoś odpowiedzieć jak mogę skopiować pliki z serwera na dysk twardy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprzez FTP?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem w tym,że ja nie mam dostępu do FTP.
Mam dostęp jedynie do skryptu w którym moge wklejać komendy np: echo file_get_contents itp itd. Ten post edytował Damian284 2.02.2010, 00:49:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Jak nie masz dostępu do ftp ani w żaden inny sposób, więc nie jesteś właścicielem konta. A kradzieży mówimy NIE. Jeżeli nie masz dostępu do konta to jak tam wgrałeś pliki? Narazie. I NIE PISZ PW O GG!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:10 |