![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Jak w tytule mam taki maly kod ktory "ma" za pomoca formularza utworzonego na mojej stronie wysylac dane do formularza na stronie z bramka sms lecz jednak jest maly problem bo nie dochodza wiadomosci, bylby ktos w stanie cos zaradzic na ten kod, ew. poradzic?
Będe wdzieczny za kazde rady. Ten post edytował renault12 1.02.2010, 20:42:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, że to jest w stu procentach legalne, uzgodniłeś to z właścicielem tamtego serwisu?
P.S. Live HTTP headers - plugin ff - zobacz czego Ci brakuje ;] -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wykorzystuje tego do uzytkow jakis publicznych lub codziennych tylko do sprawdzenia skryptow
![]() No wyłapałem takie coś ale nie umiem sie w tym polamac i cokolwiek z tego wyciagnac: Kod z zakladki Headers:
Z zakładki generatora :
Ten post edytował renault12 1.02.2010, 20:49:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapomnij o tym, że możesz tak wysyłać dużo SMSów, które dojdą i będą dodatkowo bez reklam. Darmowa bramka SMS nie gwarantuje absolutnie niczego, lepiej już skorzystać z jakiegoś programu do darmowego wysyłania SMSów, który ma możliwość obsługi nawet kilkudziesięciu bramek i współpracuje z niektórymi operatorami. Można też samemy zbudować bramkę lub skorzystać z usług firmy świadczącej takie usługi, jak wysyłasz mało smsów to koszty będą naprawdę niewielkie.
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, odpuscilem sobie te sms, ale zeby nie zakladac nastepnego tematu mam jeszcze jeden problem dotyczacy wysylania przez curl referera. Mam taki kod
Lecz po zobaczeniu przez program co przesyla ten skrypt w referer jest tylko adres pliku skrypt.php a chcialbym zeby byl taki jak wpisze w pole w formularza. Chodzi o np "http://lineage.pmfun.com/?s=........&x=0&y=0" - w miejsce kropek ten wynik z formularza i nastepnie jest on przesylany do lineage.pmfun.com i powinny sie wyswietlac wyniki, ale ze ja jestem total amator to nic mi nie wychodzi, prosilby o jakies zmiany w kodzie, bede wdzieczny za kazde rady. Dziekuje Ten post edytował renault12 3.02.2010, 11:48:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest wiele możliwości:
http://techravings.com/2009/11/19/bot-sms-pod-linuksem/ Jeśli SMSów nie będzie dużo to wystarczy jakiś stary telefon + odpowiednia taryfa zapewniająca dużo tanich smsów. Telefon podłączasz do komputera/serwera, pozostaje napisać skrypt do obsługi tego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 16 Dołączył: 21.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widzę problemu. Do wysyłania smsów z powodzeniem stosuję skrypty z tej strony (patrz svn).
|
|
|
![]()
|
|
No i ok sciaglem zestaw plikow do tych smsow pod nazwa skrypty-sms-1.86, mam teraz pytanie jak to skonfigurowac i uruchomic, bo przy wpisaniu adres url do pliku configure pokazuje mi sie jego zawartosc cala. Sprawdzałem na localhoscie i na serwerze cba.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:35 |