![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak w temacie zależy mi na tym żeby po współrzędnych punktu określić czy punkt znajduje się wewnątrz krzywej zamkniętej. Może ktoś z Was natknął się na coś takiego w sieci.
pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak jak w temacie zależy mi na tym żeby po współrzędnych punktu określić czy punkt znajduje się wewnątrz krzywej zamkniętej. Może ktoś z Was natknął się na coś takiego w sieci. pozdrawiam taki algorytm na szybko... jako, że nie spotkałem się z możliwością przesuwania myszki do określonej pozycji to... okrężną drogą przesuń dany element do któregoś z rogów warstwy, po czym znając współrzędne punktu przesuń warstwę tak, by myszka znajdowała się w tym punkcie i następnie sprawdź, czy istnieje/zaistniało zdarzenie mouseover - jeśli nie to dany punkt leży poza krzywą złożoną na obiekt ![]() ![]() -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie cały problem polega na tym iż w js robię to z łatwością ale chciałbym żeby serwer zweryfikował mi czy użytkownik go nie oszukał i nie kliknął gdzieś obok i raczej to winien być z tego wzór wyprowadzony pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 23:57 |