![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, używam apacha na LAMP w SuSE Linux wraz z modsecurity. Mam także wirtualne hosty, lecz one chyba nie grają roli. Standarowa procedura wyłączania logowania każdego zapytania to:
1. wykomentować parametr CustomLog (zwykle w sysconfig.d/global.conf) 2. albo podać mu jako wartość /dev/null Niestety obie u mnie działają. Przy starcie system sam zmienia sobie swój plik konfiguracyjny usuwając moje wpisy ! Próbowałem także 3. deaktywować moduł log_config bez skutku - system uaktywnia go sobie sam przy starcie ! Jak przypuszczam to dziwne zachowanie spowodowane jest tym, że inny moduł koniecznie potrzebuje ten log. Niestety nie wiem który i nie wiem jak go odnaleźć. Podejrzewałem modsecurity, lecz to nie wynika z dokumentacji. Czy ktoś zechce mi dopomóc ? Dzięki zgoory, Zbyszek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak przypuszczam to dziwne zachowanie spowodowane jest tym, że inny moduł koniecznie potrzebuje ten log. Niestety nie wiem który i nie wiem jak go odnaleźć. Spróbuj wygrepować fraze CustomLog w katalogu konfiguracyjnym apache np
Gdy już ją znajdzie poprostu ją wykomentuj albo usuń i zrestartuj apache. Ten post edytował l3l0 1.02.2010, 10:15:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry l3l0, chyba nie przeczytałeś, że to co proponujesz nie działa !
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:06 |